Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι και επίσημα οι σημαιοφόροι της Ελλάδας, στην τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι.

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει ότι η επιλογή του Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ για την Ντρισμπιώτη, ακολουθήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας. 4 ήταν οι υποψήφιοι για τη δεύτερη θέση και συγκεκριμένα οι Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Δρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Επίσης, αναφέρεται ότι αν και τους προτάθηκε, τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι σημαιοφόροι, για να μην επηρεαστεί το αγωνιστικό τους πρόγραμμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο, τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους…”

Enikos.gr