Πανέτοιμοι για την πρόκληση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ν. & Μ. οι Νίκος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Περιβολαράκης

Πανέτοιμοι για την πρόκληση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ν. & Μ. οι Νίκος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Περιβολαράκης

Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών που διεξάγονται από 21 έως 29 Ιουλίου στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας θα συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα δύο μεσσήνιοι πρωταθλητές. Πρόκειται για το Νίκο Ηλιόπουλο, που θα λάβει μέρος σε αγωνίσματα κολύμβησης και το Δημήτρη Περιβολαράκη, που θα λάβει μέρος σε αγωνίσματα στίβου. Αμφότεροι αναχωρούν αύριο με την αποστολή της Εθνικής ομάδας και θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση.

Συναντήσαμε πριν λίγες ημέρες τους δύο πρωταθλητές, οι οποίοι μας μίλησαν για την προετοιμασία τους, αλλά και για την συμμετοχή τους στους Πανευρωπαϊκους αγώνες. Βέβαια δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και όλους όσοι τους έχουν βοηθήσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί στα 50μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο
Ο πρωταθλητής Νίκος Ηλιόπουλος μας ανέφερε: «Καταρχάς, να σας ενημερώσω ότι θα λάβω μέρος στα αγωνίσματα κολύμβησης 50μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο που θα διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία από τον Απρίλιο και θέλω να ευχαριστήσω το ξενοδοχείο Horizon Blu για τις διευκολύνσεις ώστε να κάνω την προετοιμασία μου στην πισίνα. Στις δύο προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις που έγιναν στην Αυστραλία και στην Οξφόρδη δεν έλαβα μέρος, κυρίως για οικονομικούς λόγους.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν ώστε να συμμετάσχουμε στους Πανευρωπαϊκους αγώνες που θα γίνουν στην Λισαβόνα.

Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, ενώ με την συμμετοχή μου θα δώσω και το μήνυμα ότι παρά τα προβλήματα υγείας μου παραμένω ενεργός πολίτης. Παράλληλα, θα στείλω επίσης το μήνυμα για την δωρεά οργάνων. Στην χώρα μας είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το θέμα και ο χρόνος αναμονής φθάνει τα 6-10 χρόνια. Σε αντίθεση με την Ισπανία ή την Πορτογαλία που ο χρόνος αναμονής είναι 1 έτος».

Ο Νίκος Ηλιόπουλος έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο πόλο, αφού αγωνίστηκε σε Εθνικές ομάδες Ανδρών, Εφήβων, Νέων, Ενόπλων έχοντας ως συμπαίκτες τους Γιάννη Γιαμπουρή, Γιώργο Μαυρωτά, Κυριάκο Γιαννόπουλο, Γιώργο Γαρύφαλο, Σωτήρη Σταθάκη και άλλα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Επίσης, αγωνίστηκε στο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και στον Εθνικό Πειραιώς πανηγυρίζοντας πολλούς τίτλους. Διετέλεσε προπονητής του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και του ΝΟ Χαλκίδας, ενώ η ενασχόλησή του με την κολύμβηση και το πόλο διήρκεσε από το 1975 μέχρι το 2012.

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης θα αγωνιστεί στα 100μ. 200μ. και 4×100μ.
Ο πρωταθλητής Δημήτρης Περιβολαράκης μας δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος στους Πανευρωπαϊκους αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετάσχω με την Εθνική ομάδα. Θα αγωνιστώ στα 100μ. 200μ. και στην σκυταλοδρομία 4×100μ. Τα αγωνίσματά μου θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουλίου. Θα προσπαθήσω να κάνω καλές επιδόσεις και να πλασαριστώ όσο γίνεται ψηλότερα στην κατάταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ομοσποδιακό Νίκο Καράμπαμπα και τον προπονητή του Γ.Σ. Ακρίτας 2016 Γιάννη Πατρινιό για την συμβολή τους στην, όσο γίνεται, καλύτερη προετοιμασίας μου εν όψει της συμμετοχής μου στους αγώνες.

Επίσης, το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο που είναι πάντα δίπλα μου. Βεβαίως, να ευχαριστήσω την πρόεδρο της ομοσπονδίας μας κ. Ρούλα Αρκά, όπως και τον σύζυγό της κ. Αρκά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Καλαμάτας και υπεύθυνο Αθλητισμού και Τουρισμού και πρόεδρο του ΑΣ ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ Γιώργο Λαζαρίδη, τον κ. Ανδρέα Ζαγάκο και όλους όσοι μας βοήθησαν».

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον στίβο, ενώ παλιότερα έπαιξε ποδόσφαιρο σε διάφορες τοπικές ομάδες (Ερασιτέχνες  Καλαμάτας, ΑΟ Σπερχογείας, Τσικλητήρα Πύλου, Αστέρα Βαλύρας, Ομόνοια).

Γιώργος Λαζαρίδης: «Να απολαύσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες»
Στην συνάντηση με τους Νίκο Ηλιόπουλος και Δημήτρη Περιβολαράκη παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και υπεύθυνος Αθλητισμού και Τουρισμού και πρόεδρος του ΑΣ ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ Γιώργος Λαζαρίδης και ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος, οι οποίοι πήραν πρωτοβουλία να βοηθήσουν την προσπάθεια των δύο μεσσήνιων πρωταθλητών.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης μας επισήμανε τα εξής: «Εμείς ως Σύλλογος ΔΙΑΦΟΡΟΖΖ προσπαθούμε οι αθλητές με προβλήματα υγείας να έχουν παρουσία σε αγώνες και κοινωνικές δράσεις. Όταν πληροφορηθήκαμε ότι οι Ν. Ηλιόπουλος και Δ. Περιβολαράκης θα συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών, θεωρήσαμε αυτονόητο να στηρίξουμε την προσπάθειά τους. Η Πολιτεία σε τέτοια θέματα είναι απούσα. Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να τους βοηθήσουμε και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να απολαύσουν την συμμετοχή τους. Με την παρουσία τους στους αγώνες αυτούς δίνουν το μήνυμα ότι παρά τα προβλήματα υγείας παραμένουν ενεργοί πολίτες. Ο αθλητισμούς δίνει την αίσθηση της χαράς και της ικανοποίησης.

Ανδράς Ζαγάκος: «Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την δωρεά οργάνων»

Ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος μας ανέφερε: «Ο Σύλλογος ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ πήρε την πρωτοβουλία για την στήριξη των Νίκου Ηλιόπουλου και Δημήτρη Περιβολαράκη και κάποια μέλη του ΣΚΕΑΚ ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στη δωρεά οργάνων και ειδικά στις μικρές ηλικίες γιατί στη χώρα μας είμαστε πολύ πίσω».