Παραχώρηση Αεροδρομίου Καλαμάτας: Ούτε η Περιφέρεια έχει ενημέρωση για τα έργα που θα περιλαμβάνει τελικά

Παραχώρηση Αεροδρομίου Καλαμάτας: Ούτε η Περιφέρεια έχει ενημέρωση για  τα έργα που θα περιλαμβάνει τελικά

Καμία σιγουριά δεν υπάρχει για την ολιστική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ακόμα και μετά την παραχώρησή του σε ιδιώτες, σύμφωνα και με όσα απάντησε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ερωτώμενος από το «Θ».

Ο κ. Πτωχός αναγνώρισε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν πια στη διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού παραχώρησης του αεροδρομίου, απαντώντας ότι «το χρονοδιάγραμμα παρουσιάζει πολλές αλλαγές, που δυστυχώς δημιουργούν νέες καθυστερήσεις».

«Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε από τη δική μας πλευρά, όπως κάνουν και πολλοί Δήμοι και άλλοι φορείς, είναι να πιέζουμε για να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Το χρονοδιάγραμμα  που έχει δοθεί είναι πλέον για το επόμενο  έτος. Παρ’ όλα αυτά γίνονται προσπάθειες, για να πιέσουμε όσο μπορούμε και να επιταχυνθεί η διαδικασία», πρόσθεσε.

Σε διευκρινιστική ερώτησή μας, για το εάν γνωρίζει αν έχει «κλειδώσει» η ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου με έργα όπως η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, που είναι από τα πιο σημαντικά, μαζί με το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, ο κ. Πτωχός απάντησε: «Δεν το ξέρουμε αν έχουν κλειδώσει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πλάνο για όποιον κερδίσει το διαγωνισμό».

Τέλος, για την κακή κατάσταση που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, συγκεντρώνοντας αρνητικά σχόλια και δημοσιεύματα, είπε: «Ανάλογα με το πότε θα γίνει η παραχώρηση, θα εξετάσουμε κι εμείς, με βάση πάντα τα οικονομικά μας, αν μπορούμε να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να βελτιώσουμε κάποια από τα προβλήματα που βλέπουμε όλοι μας. Κι εγώ πρόσφατα ήμουν ταξιδιώτης εκεί κι είναι πολύ εμφανή. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύει αυτό που θέλουμε».

Β.Β.