Καλαμάτα: Παράταση για το άνοιγμα της Πινακοθήκης «Α. Τάσσος»

Καλαμάτα: Παράταση για το άνοιγμα της Πινακοθήκης «Α. Τάσσος»

Από Σεπτέμβρη και… βλέπουμε

Πριν από ένα μήνα ήταν όταν ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις», μιλώντας για το ενδεχόμενο ανοίγματος της Πινακοθήκης «Α. Τάσσος» στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, μας είχε διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο ήταν στις άμεσες προθέσεις του. Επίσης, πως επρόκειτο να δρομολογηθεί κατά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με το κτήριο να μοιάζει εξωτερικά ερμητικά κλειστό, παρά τις όποιες εργασίες συντήρησης του χώρου και προσθήκης ανελκυστήρα για προσβασιμότητα ΑμεΑ που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν.

Σε χθεσινή επικοινωνία του «Θ» με τον πρόεδρο της «Φάρις», Σωτήρη Κριτσωτάκη, για το τι «μέλλει γενέσθαι» με το χώρο της Πινακοθήκης, αφού έχουν μεσολαβήσει ήδη δύο χρόνια από το κλείσιμό της, μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισής της όντως, έχουν καθυστερήσει, και το άνοιγμά της δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρμόδιος εργολάβος θα είναι σε θέση να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο συντήρησης και προσθήκης ανελκυστήρα μόλις… ολοκληρωθεί το υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο της πόλης, κάτι το οποίο προσδιορίζεται χρονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Χρ.Μ.