Penny Marathon 2024: Την Κυριακή στην Μπούκα με αγώνες και δράσεις, αφιερωμένες στα αδέσποτα

Penny Marathon 2024: Την Κυριακή στην Μπούκα με αγώνες και δράσεις, αφιερωμένες στα αδέσποτα

Αθλητισμός και φιλοζωία θα συμπράξουν για μια ακόμη χρονιά φέτος και στη Μεσσηνία και μέσα από τη διοργάνωση Penny Marathon θα μας υπενθυμίσουν την υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε τα αδέσποτα και θα συμβάλλουν στην άμεση οικονομική ενίσχυση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, οι εθελοντές του οποίου κάνουν τιτάνιο αγώνα με πενιχρά μέσα.

Το ραντεβού έχει οριστεί για την άλλη Κυριακή 7 Ιουλίου, με επίκεντρο πάλι την παραλία της Μπούκας. Δρομείς, βαδιστές και ποδηλάτες θα διαδώσουν το μήνυμα της φιλοζωίας καλύπτοντας μια μεγάλη διαδρομή 10 χλμ. από το παλιό τελωνείο της Μπούκας (εκκίνηση 6.30 μ.μ.) –δίνοντας παράλληλα ώθηση και της διάσωσης/ανάδειξης του συγκεκριμένου μισογκρεμισμένου κτιρίου και της μνήμης που κουβαλάει.

Επίσης, θα υπάρχουν δύο μικρές διαδρομές για όλους 3 και 1 χιλιομέτρου, ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες και χάπενινκ, με τις αθλητικές επιλογές να περιλαμβάνουν ακόμη γιόγκα και αερόμπικ στο νερό.

Οι διοργανωτές προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Penny Marathon, σημειώνοντας τα παρακάτω:

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που η φιλοζωία παντρεύεται με τον αθλητισμό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι φέτος το Penny Marathon θα φιλοξενηθεί στην όμορφη Μεσσήνη και συγκεκριμένα στην γοητευτική παραλία της Μπούκας, την Κυριακή 7 Ιουλίου. Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των αδέσποτων έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα και για αυτό τον λόγο με πρωτοπόρο την Αυστραλία και την πόλη του Sydney, ο μαραθώνιος με το φιλοζωικό πνεύμα ταξιδεύει σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου με σκοπό την στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων.

Πρόγραμμα
Τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο

18.30: Πρώτη εκκίνηση για τα 10χλμ από το τελωνείο της Μπούκας με κατεύθυνση από του Λύτρα στην παραλία Ανάληψης και επιστροφή

19.00: Δεύτερη εκκίνηση για τα 3χλμ με κατεύθυνση από του Λύτρα στην παραλία της Μπούκας.

19.30: Τρίτη εκκίνηση για το 1χλμ μέσα στο δασάκι της Μπούκας.

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όσους συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδρομή είτε τρέξουν, περπατήσουν ή κάνουν ποδήλατο.

Η εγγραφή και συμμετοχής σας στη διοργάνωση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να ενισχύσετε τους κουμπαράδες μας ή να αγοράσετε μπλουζάκια, κούπες κ.λπ. στο Bazaar του ΦΟΚ.

Αρωγός και υποστηρικτής αυτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Αθλούμενων Μεσσήνης ο οποίος θα συμμετάσχει και θα βοηθήσει στην διοργάνωση. Επίσης ο Δήμος Μεσσήνης θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Για δήλωση συμμετοχής και παραπάνω πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Κατερίνα Πεζώνη, πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας 6947962410 email philozoikos.omilos.kalamata@gmail.com, Πουλάκος Ιωάννης (πρόεδρος Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης) 6945003291 και Χανδρινού Βασιλεία εθελόντρια-μέλος Φιλοζωικού Ομίλου 6971924473.