Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μεσσήνη

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Έργα αντιπλημμυρικής  προστασίας στη Μεσσήνη

Συνεδρίασε προχθές, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο πρόεδρος της επιτροπής και αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τις αποφάσεις της συνεδρίασης: «Εγκρίναμε την επαναδημοπράτηση έργου οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Επίσης, εγκρίναμε τα τεύχη για δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τα οποία θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Μεσσηνίας, σε Μεσσήνη και Σχίνο Λουτρακίου, έτσι ώστε να έχουμε υποβολή πλήρους φακέλου για έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ».

Ειδικότερα για το θέμα που αφορά στο Δήμο Μεσσήνης, περιγράφονται τα εξής: Έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο με τίτλο «Διευθέτηση – Οριοθέτηση του ρέματος “Ρύακας” στο ανάντη τμήμα της υπάρχουσας διευθέτησης πριν από το Σχέδιο Πόλης της Μεσσήνης», προκειμένου να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

φωτογραφία αρχείου