Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος: Αρνητική γνωμοδότηση για Υδροηλεκτρικό Σταθμό στο Λαδιώτικο Ρέμα

Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος: Αρνητική γνωμοδότηση για  Υδροηλεκτρικό Σταθμό στο Λαδιώτικο Ρέμα

Αρνητικά γνωμοδότησε χθες το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΜΥΗΣ) και των συνοδών του έργων, εγκατεστημένης ισχύος 0,912 MW», στη θέση «Ρέμα Λαδιώτικο» στο Καρβέλι του Δήμου Καλαμάτας.

Η προοπτική κατασκευής ενός τέτοιου έργου είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε κατοίκους και φορείς του Ταϋγέτου, όταν έγινε γνωστό μέσω δημοσιεύματος του «Θ». Μάλιστα, άμεσα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στην περιοχή, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από όλα τα αρμόδια όργανα να μην επιτραπεί η κατασκευή του.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος συνεδρίασε χθες με έντεκα θέματα. Ανάμεσά τους  είχε τεθεί και το θέμα της ΜΠΕ του Υδροηλεκτρικού Σταθμού, με τα μέλη της να γνωμοδοτούν αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα η ΜΠΕ του παραπάνω έργου συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου επίσης η γνωμοδότηση ήταν ομόφωνα αρνητική.