Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας: «Παγώνει» προσωρινά η εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στη Λογγά

Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας: «Παγώνει» προσωρινά  η εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στη Λογγά

Μελετάται η εγκατάστασή του στην ευρύτερη περιοχή για να καλύπτονται περισσότερα περιστατικά – «Πράσινο φως» για κτηριακή αναβάθμιση του ΚΥ Μεσσήνης

Οι τωρινές συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, καθώς και οι πιθανότητες μερικής αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιατρείου στη Λογγά, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου.

Κέντρο Υγείας Μεσσήνης
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας και αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκε εκτενώς η πορεία του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, μιας και αποτελεί έναν από τους άμεσους στόχους παρέμβασης της Περιφερειακής Αρχής.

Ο κ. Μέλλος ανέφερε στο «Θ» ότι η στόχευση αφορά στην κτηριακή αναβάθμιση του ΚΥ, προκειμένου να γίνει ένας σύγχρονος χώρος υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προ ημερών συνάντησή του με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, γύρω από αυτό το ζήτημα ήταν ενθαρρυντική, καθώς προτάθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να αναληφθεί από κοινού έργο για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Εδώ να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η θητεία του κ. Καρβέλη στα ηνία της 6ης ΥΠΕ, οπότε το οποιοδήποτε έργο σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τη νέα Διοίκηση.

Εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στη Λογγά
Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή της Λογγάς, κατά τον κ. Μέλλο αποφασίστηκε προσωρινό «πάγωμα». Όπως μας ενημέρωσε, η παραπάνω απόφαση πάρθηκε έπειτα από την κοινή στάση του Σώματος για καλύτερη σκιαγράφηση της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν να βρεθεί ένα κομβικό σημείο, όπου και θα προχωρήσουν σε μονιμότερη λύση, που θα καλύπτει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Άλλωστε, για τους παραπάνω λόγους τέθηκε σε εκκρεμότητα και το θέμα ημερήσιας διάταξης της επιτροπής για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Λογγάς σε Πολυδύναμο Ιατρείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μέλλος, η αναβάθμιση του ΠΙ Λογγάς σε Περιφερειακό ΠΙ συνδεόταν άμεσα με το σταθμό του ΕΚΑΒ, καθώς έτσι θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει περισσότερους γιατρούς.

Κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής, η σκιαγράφηση της ευρύτερης περιοχής θα επιτρέψει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα να βρεθεί το κομβικό σημείο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός συνόλου περιοχών πέραν της Λογγάς, εξ ου και θα συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Χρ.Μ.