Περίμενε σπόρους κουνουπιδιού και του πήγαν δέμα με κοκαΐνη

Περίμενε σπόρους κουνουπιδιού και του πήγαν δέμα με κοκαΐνη

Το πακέτο που μύριζε …Vicks προοριζόταν για 32χρονο στην Κρήτη

Ούτε που το φανταζόταν ένας 32χρονος από τα Χανιά της Κρήτης πως θα αποκαλυπτόταν στην Καλαμάτα η δράση του για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.

Από την άλλη πάλι, ένας επαγγελματίας στην Καλαμάτα με τίποτα δεν περίμενε αυτό που είδε όταν άνοιξε το πακέτο το οποίο περίμενε με σπόρους… κουνουπιδιού!

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πάντως, κατέσχεσε πάνω από 500 δόσεις κοκαΐνης.

Δε θα φύτρωνε κουνουπίδι
Το περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες μέρες, όταν ένας επαγγελματίας από την Καλαμάτα παρέλαβε με ταχυμεταφορική δέμα το οποίο περίμενε από παραγγελία που είχε κάνει. Ο επαγγελματίας είχε παραγγείλει σπόρους κουνουπιδιού. Ανοίγοντας, όμως, το μικρό χαρτοκιβώτιο και τις αεροπλάστ συσκευασίες, με όλο το πακέτο να έχει μια περίεργη μυρωδιά, βρέθηκε μπροστά σε κάτι που μόνο με σπόρους κουνουπιδιού δεν έμοιαζε.

Αμέσως πήρε όλο το πακέτο και το περιεχόμενό του και μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Είχαν βάλει Vicks
Εκεί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών διαπίστωσαν ότι το πακέτο περιείχε κοκαΐνη, συνολικού βάρους 58 γραμμαρίων, που μπορεί να δώσει πάνω από 500 δόσεις της ναρκωτικής ουσίας, ενώ το κόστος ανέρχεται περίπου στα 6.000 ευρώ.

Η δε μυρωδιά από το κουτί ήταν η φαρμακευτική ουσία Vicks, η οποία λόγω της έντονης οσμής που έχει αποτρέπει τους ειδικούς σκύλους της Αστυνομίας να μυρίσουν τα ναρκωτικά. Με αυτή είχε αλειφθεί όλο το κουτί, όπως και οι εσωτερικές συσκευασίες.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όλα έγιναν από λάθος της εταιρείας ταχυμεταφορών, καθώς κόλλησε λανθασμένη ετικέτα παραλήπτη του δέματος, ενώ στο κουτί πάνω είχαν αναγραφεί και τα στοιχεία του… κανονικού παραλήπτη, ο οποίος είναι ένας 32χρονος στα Χανιά της Κρήτης.

Ο 32χρονος φαίνεται να έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ στο δέμα δεν υπήρχαν στοιχεία του αποστολέα. Σε βάρος του 32χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό, που είναι ο αποστολέας της ποσότητας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Πάντως, δεν έγινε γνωστό αν τελικά στα χέρια του 32χρονου κατέληξε το δέμα με τους σπόρους κουνουπιδιού…

Της Βίκυς Βετουλάκη