Πιστώσεις για στήριξη ΔΗΠΕΘΕΚ και ολοκλήρωση των μελετών της λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου

Πιστώσεις για στήριξη ΔΗΠΕΘΕΚ και ολοκλήρωση των μελετών της λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου

Έντονο μεσσηνιακό ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, 27 Ιουνίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Συζητήσαμε μία σειρά θεμάτων, ενώ αποδεχθήκαμε ως Περιφερειακή Επιτροπή και την ένταξη ενός κοινωνικού έργου, συγκεκριμένα του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχουμε πει πολλές φορές πως εν όψει του ΕΣΠΑ 21-27 το περιβάλλον, η πράσινη μετάβαση και η κοινωνική πολιτική είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας.

Συζητήσαμε και δύο σημαντικά θέματα που είχαν να κάνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και συγκεκριμένα τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και την ολοκλήρωση των μελετών για τη λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου. Και στα δύο θέματα εντάξαμε πιστώσεις, ώστε άμεσα να μιλάμε για υλοποίηση δράσεων ή μελετών».

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν και τα έργα:

-Έγκριση του 2ου πρακτικού – ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου – της ανοικτής διαδικασίας μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Α/Α 257133) με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού γηπέδου Κοπανακίου».

-Αποδοχή ένταξης της Πράξης: «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου» με Κωδικό ΟΠΣ 6005009, στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027»,

-Απόφαση υλοποίησης με Ίδια Μέσα (ΑΥΙΜ) του Υποέργου 1 της Πράξης: «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου».