ΠΟΓΕΔΥ: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γεωτεχνικών-υπαλλήλων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

ΠΟΓΕΔΥ: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των  γεωτεχνικών-υπαλλήλων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Την άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γεωτεχνικών-υπαλλήλων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ζητεί με παρέμβασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Όπως επισημαίνεται επί του θέματος: «Τα προβλήματα αυταρχισμού και απαξίωσης όχι μόνο δε λύνονται στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, αλλά επιχειρείται επιπλέον η δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας!

Οι γεωπόνοι-υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Μεσσηνίας συνεχίζουν να βιώνουν ανεπίτρεπτες καταστάσεις αυταρχικής συμπεριφοράς, έλλειψης σεβασμού, άσκησης ψυχολογικής και λεκτικής βίας, απαξίωσης και αμφισβήτησης της επιστημονικής τους υπόστασης. Παρά τη γνωστοποίηση των προβλημάτων τους στους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους και την κινητοποίησή τους στις 19/6/2024, με τη στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τη λύση των προβλημάτων αυτών και την ομαλοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης.

Αντ’ αυτού, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των εργαζομένων εντείνονται. Η υποστελέχωση συνεχίζεται. Δύο έμπειρα στελέχη της ΔΑΟΚ μετατάχθηκαν στις αρχές Ιουλίου σε άλλο φορέα εξαιτίας των προβλημάτων αυτών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η προκλητική δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ο οποίος, στις 5/7/2024, σε από κοινού συνέντευξη με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στη δακοκτονία, επειδή μόνιμοι γεωπόνοι δεν πηγαίνουν με δικά τους αυτοκίνητα στους ψεκασμούς δακοκτονίας!

Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις αυτές και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και ηθικού εκβιασμού που βάζουν στο στόχαστρο τους γεωπόνους της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και τους επιρρίπτουν ευθύνες και παραλείψεις της Περιφερειακής Αρχής, η οποία είναι αυτή που έχει την υποχρέωση της διάθεσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος τους, όταν μάλιστα εκτός της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του εισοδήματός τους, καλούνται να εργαστούν σε ένα νοσηρό εργασιακό περιβάλλον, σε μια υπηρεσία με σημαντικές δυσλειτουργίες λόγω του τρόπου που αυτή διοικείται από την αναπληρώτρια προϊσταμένη, υπό την ανοχή των πολιτικών προϊσταμένων.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γεωτεχνικών-υπαλλήλων της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την κινητοποίηση της 19ης Ιουνίου και συγκεκριμένα:

•Την άμεση αντικατάσταση της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

• Την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις

•Την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, ώστε να εκπληρώνονται οι σκοποί της, με τη διάθεση των απαιτούμενων μέσων και υποδομών και με σεβασμό στους υπαλλήλους και στην εργασία τους».