Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΗΡΤIΣΘΗ διάταξις της διοικήσεως της Χωροφυλακής η οποία εντός της ερχομένης εβδομάδος υποβάλλεται προς έγκρισιν εις την Νομαρχίαν. Δια της διατάξεως ταύτης απαγορεύεται εις τους πλανοδίους πωλητάς τροφίμων και εμπορευμάτων, αγοραστάς παλαιών αντικειμένων και πάντας εν γένει τους ανά τας οδούς ασκούντας οιονδήποτε επάγγελμα να διαλαλώσι τα τρόφιμα και εμπορεύματα αυτών, καθώς και εις τους διευθυντάς διαφόρων εργοστασίων ή αποθηκών να επιτελώσι πάσαν εργασίαν προξενούσαν θόρυβον και διαταράσσουσαν την ησυχίαν των περιοίκων από της 9ης μ.μ. μέχρι της 7ης π.μ. τον χειμώνα, ήτοι από 1ης Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου και από της 10ης μ.μ. μέχρι της 6ης π.μ. ως και από 1.30  – 4.00 μ.μ. το θέρος, ήτοι από 1ης Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επίσης από τ 1.30 – 4 απογευματινής ώρας εντός των οικιών και καταστημάτων η χρήσις παντός μουσικού οργάνου ή ασμάτων, καθώς και εις τας λατέρνας καθ’ οιανδήποτε ώραν να παίξωσιν εις τα κέντρα της οδού Βενιζέλου, της πλατείας Τζανή, της πλατείας 23ης Μαρτίου μέχρι του Μητροπολιτικού Ναού, καθ’ όλον το μήκος της οδού Φαρρών μέχρι Παραλίας κ.λπ.

ΕΠΙΣΗΣ απαγορεύεται εις τους πωλητάς περιοδικών και εφημερίδων να διαλαλώσι τα περιεχόμενά των εκτός μόνον τους τίτλους των εφημερίδων.

Δια της διατάξεως λαμβάνονται και άλλα μέτρα δια τα αυτοκίνητα γενικώς, δια την ησυχίαν των κατοίκων της πόλεως.