Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΥΨΩΘΕΙΣΗΣ το πρώτον την 23ην Μαρτίου 1821 της σημαίας της ελευθερίας τη αδεία της Κυβερνήσεώς μας ιδρύω Ναόν «Ηρώου» αξιοπρεπέστατον εν τω Φρουρίω. Θα ενεργήσω δια την ίδρυσιν όπως τοποθετηθώσιν πέριξ του ηρώου αι προτομαί των ενδόξων αρχηγών Πετρόμπεη, Παπαφλέσσα, Καπετανάκη και λοιπών. Ταύτα προς γνώσιν του αγαπητού μου αρθρογράφου χθες εις το «Θάρρος», «Καλαματιανού», παρακαλουμένου να ανέλθη εις το Φρούριον ίνα εκ του σύνεγγυς αντιληφθή. Η. Μωκέας, απόστρατος αξιωματικός

-ΤΟ Υπουργείον Εσωτερικών δι’ εγκυκλίου του προς τους Νομάρχας του Κράτους, ζητεί επειγόντως ονομαστικόν κατάλογον των πεσόντων κατά τους πολέμους από 1830 – 1930 αξιωματικών και οπλιτών, ίνα συμπεριληφθώσιν εις την εκδοθησομένην βίβλον των πεσόντων υπό τον τίτλον «Αγώνες και νεκροί».

-ΚΑΤΟΠΙΝ της ανακλήσεως της χορηγηθείσης αδείας ιδρύσεως δευτέρου φαρμακείου εν παραλία της Κυπαρισσίας, το Υπουργείον Υγιεινής επέτρεψε την επαναλειτουργίαν του κλεισθέντος φαρμακείου του φαρμακοποιού Παν. Ιωαννίδου εν Κυπαρισσία.

-Η Κοινότης Κορυφασίου προτείνει τον διορισμόν ως ιατρού της κοινότητός του Κ. Παναγοπούλου, με ετησίαν αμοιβήν δραχμάς 10.000.