Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΓΡΙΟΝ οικογενειακόν δράμα εξετυλίχθη χθες περί την 11 και 30 π.μ. εις την πόλιν μας και συγκεκριμένως εντός της παρά το Β΄ Ελληνικόν Σχολείον οικίας του Δημητρίου Αθανασακοπούλου υπό τας ακολούθους συνθήκας.

Ο ανωτέρω Δημήτριος Αθανασακόπουλος δια λόγους τιμής επυροβόλησε τρις δια περιστρόφου στρατιωτικού συστήματος Σμιθ εναντίον της συζύγου του εντός της οικίας του. Εκ των σφαιρών αι δύο ηστόχησαν, η μία δε έπληξε καιρίως ταύτην εισελθούσα εκ του δεξιού μαστού και εξελθούσα εκ του αριστερού.

Ο δράστης μετά την πράξιν του ευθύς αμέσως παρουσιάσθη αυθορμήτως και παρεδόθη εις το Α΄ αστυνομικόν τμήμα όπου και κρατείται. Η σύζυγός του Γεωργία, το γένος Κουκάκη εξ Αρεοπόλεως, μετεφέρθη εν αφασία εις το ιατρείον του Καρμοίρη όπου της παρεσχέθησαν αι πρώται βοήθειαι.

Η κατάστασίς της είναι αρκετά κρίσιμος, από στιγμής δε εις στιγμήν αναμένεται το μοιραίον.

ΕΙΣ τον συντάκτην μας ο δράστης αφηγείται τα της πράξεώς του: «Προχθές κάποιος μου είπεν ότι η σύζυγός μου είχε μεταβή μετά τινός δεκανέως δια λουτρόν εις την παραλίαν. Το εσπέρας της έκαμα παρατηρήσεις, αλλ’ αυτή ουδεμίαν σημασίαν έδωσε. Καθ’ όλην την νύκτα δεν παρουσιάσθη σπίτι. Το πρωί την ηρώτησα πού ήτο. Αυτή δεν μου απήντησε. Περί την 11.30 της είπα πάλιν ν’ αφήση αυτή την ζωήν, διατί το μέλλον της όταν την εγκαταλείψω θα είναι βορβορώδες. Αύτη όμως με κυνικότητα και τελείαν αδιαφορίαν μου είπε: Εγώ θα γλεντώ με όποιον θέλω κι εσύ να κάνης δουλειά σου.

ΕΙΣ το σημείον αυτό ερεθίστηκα και χωρίς να το νοιώσω έβγαλα το περίστρόφν μου και την επυροβόλησα. Η δικαιοσύνη ας με καταδικάση τώρα που αλάφρωσε η ψυχή μου».