Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΓΝΩΣΤΟΙ κατ’ άγνωστον ώραν επωφελούμενοι της απουσίας του Κωνσταντίνου Φλέσσα και της συζύγου του μετέβησαν εις την εν Λαγκουβάρδω της περιφερείας Μαράθου κειμένην αγροικίαν του ανωτέρω Φλέσσα και εισελθόντες εντός διέρρηξαν το κιβώτιον και αφήρεσαν 32 ομολογίας του πρώτου και δευτέρου αναγκαστικού δανείου, εκ τινός δε συρταρίου εν κυτίον λουκούμια και έτερον σιγαρέττων.

ΕΚ των ομολογιών αι είκοσι εξηργυρώθησαν εις το εν Γαργαλιάνοις υποκατάστημα της Αθηναϊκής Τραπέζης αντί δραχμών 2.335, καθώς και τα τοκομερίδια των υπολοίπων.

Η Αστυνομία τεθείσα επί τα ίχνη των δραστών Φωτ. Μουτουβά ή Κατσούλια ετών 17, Γεωργίου Αναστ. Χωραΐτη και Ευθ. Λινάρδου, υπαλλήλου του καφενείου Νταβάκη, συνέλαβε τούτους και τους απέστειλεν εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

-ΠΑΡΑ του κοινοτικού συμβουλίου Ανδρούσης προϋτάθη ο διορισμός ως ιατρού της κοινότητος του Δημ. Ιω. Χαρμπήλα με αποζημίωσιν δραχμών 750 κατά τριμηνίαν.

-Ο Ιωάννης Αθ. Αγγελόπουλος εκ Μπέρεκλα προχθές περί την 6.30 μ.μ. εν τη συνοικία Νησάκι παρέσυρε δια του διτρόχου κάρρου του τον διετή παίδα του Κωνσταντίνου Κανελίδη, Βασίλειον, ον και ετραυμάτισεν εις τον αριστερόν πόδα σοβαρώς.