Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Προγραμματική σύμβαση για την ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Προγραμματική σύμβαση για  την ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Θέματα που άπτονται του πολιτισμού και του τουρισμού συζητήθηκαν, κατά κύριο λόγο, στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ελήφθησαν αποφάσεις για περισσότερα από 30 θέματα. Αρχικά, αφορούσαν δημοπρατήσεις και εγκρίσεις δημοπρασιών για μία σειρά έργων, όπως οδικής ασφάλειας, κλαδέματος δέντρων και θάμνων. Έργα που θέλουμε να γίνουν μέσα σε καλές καιρικές συνθήκες, ώστε να μην έχουμε προβλήματα το χειμώνα. Επίσης, οι αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο προχωρούν, παρά τις δυσκολίες των χρηματοδοτήσεων.

Εκτός ημερησίας διατάξεως εγκρίναμε και μία προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Είχαμε εγκρίνει το ποσό σε προηγούμενη συνεδρίαση, προχωρήσαμε στην επόμενη φάση και, φυσικά, στηρίζουμε έργα πολιτισμού. Άλλωστε, δε χρειάζεται να επεκταθώ για τη σημασία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στην πολιτιστική ζωή της Περιφέρειάς μας.

Ακόμα, πήραμε αποφάσεις για δύο διαγωνισμούς για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίως την ψηφιακή προβολή, αλλά και τη συνεργασία προβολής με εταιρείες αερομεταφορών.

Γίνεται μία στοχευμένη προσπάθεια, σε συνεργασία και με την Επιτροπή Τουρισμού, για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέσω του αερολιμένα της Καλαμάτας και οποιουδήποτε τρόπου θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο στην Περιφέρειά μας.  Εκτιμάμε πως τα αποτελέσματα θα είναι απτά και θα έχουμε αύξηση της επισκεψιμότητας και μέσα στο 2024.

Τέλος, εγκρίναμε τα τεύχη για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό ΤΕΒΑ, πάνω στη βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, είτε με επισιτιστική βοήθεια είτε με βασική υλική συνδρομή. Αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι για τρία χρόνια και ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 20 εκατομμύρια ευρώ».