Πρόσθετες επενδύσεις και στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά από την ΕΤΒΑ

Πρόσθετες επενδύσεις και στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά από την ΕΤΒΑ

Την ένταξη υποβολής πρόσθετων επενδυτικών σχεδίων για 13 Επιχειρηματικά Πάρκα στην Ελλάδα αποφάσισε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ενώ ανάμεσά τους είναι και η Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά, όπως και νέων επενδυτικών σχεδίων για τέσσερα επιχειρηματικά πάρκα, ανάμεσά τους κι αυτό της Τρίπολης.

Τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στο πλαίσιο επιχορηγούμενων δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η όλη κίνηση έρχεται σε συνέχεια της υποβολής του πρώτου κύκλου επενδυτικών σχεδίων αξίας 50,5 εκατ. ευρώ.

Υποδομές
Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν μια νέα πνοή για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη και υπεραξία για την ελληνική βιομηχανία γενικότερα, αφού οι επενδυτές εντός των επιχειρηματικών πάρκων απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη περιβαλλοντικής διαχείρισης και απαράμιλλων όρων δόμησης, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΤΒΑ.

Με την εν λόγω επενδυτική επιλογή, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ προχωρά στη θωράκιση και τη σημαντική επέκταση του χρόνου ζωής των υποδομών των επιχειρηματικών της πάρκων. Ενισχύεται ο όρος βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας, με τις επενδύσεις να δρομολογούνται προς τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων και τα έργα περίφραξης, επεξεργασίας νερού, με στόχο σημαντικές αναβαθμίσεις, αλλά και εξοικονομήσεις, και ενίσχυση του «πράσινου» χαρακτήρα των υποδομών, σε πλήρη συμφωνία με τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Εξετάζεται και η Μεγαλόπολη
Με την υποβολή και αυτών των επενδυτικών σχεδίων, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ δεσμεύεται για την κάλυψη των έργων με ίδιους πόρους, που θα ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ, ή ποσοστό 50% περίπου επί του συνολικού προϋπολογισμού.

Τέλος, προχωρά στην προετοιμασία και άλλων επενδυτικών σχεδίων, ενώ εξετάζει διάφορες προτάσεις για τη δημιουργία νέων πάρκων, ανάμεσά τους και στη Μεγαλόπολη.

Με την υποβολή και των νέων επενδυτικών σχεδίων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, Θάνος Ψαθάς, δήλωσε: «Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε μια νέα πορεία για την ΕΤΒΑ. Η εταιρεία που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως ένα ημικρατικό μονοπώλιο, στο νέο κύκλο ζωής της, με ιδιωτικό χαρακτήρα, προχωρά σε μια νέα πελατοκεντρική προσέγγιση, που δίνει έμφαση στις ανάγκες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στα Επιχειρηματικά της Πάρκα, αλλά και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην Εθνική Βιομηχανική Παραγωγή, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές.

Σήμερα, εύρωστη και ισχυρή, εκσυγχρονίζεται και συνεισφέρει στον ευρύτερο μετασχηματισμό του εθνικού βιομηχανικού αποτυπώματος και με ίδιους πόρους. Συνεχίζουμε μαζί με τους πελάτες, τους μετόχους, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη μας, με όραμα την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής και τη σύγκλισή της στα ευρωπαϊκά πρότυπα».