Πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού: Η ομάδα Old Stars κατέκτησε τον τίτλο

Πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού: Η ομάδα Old Stars κατέκτησε τον τίτλο

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, πανηγύρισε η ομάδα Old Stars, καθώς νίκησε με 60-53 την ομάδα των Υγειονομικών στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.

Αξίζει δε ν’ αναφέρουμε  ότι η ομάδα Old Stars είχε κατακτήσει και στην περυσινή διοργάνωση την 1η θέση, καθώς  επικράτησε με 61-60 της ομάδας των Υγειονομικών. Οι δύο αυτές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στον τελικό του πρωταθλήματος του  2022, με τους Υγειονομικούς να επικρατούν  με 61-56.

Τον προχθεσινό μεγάλο τελικό μεταξύ των ομάδων Old Stars και Υγειονομικών  «σφύριξαν» οι Γιάννης Τσιμπούρης, Λάμπρος  Νάστος και Μαρία Μπακετέα.

ΟLD STARS (Κώστας Κότσης, Βασίλης Μυλωνάς): Μιχ. Βούλγαρης, Σολωμός, Λαχανάς, Κυριακίδης, Κότσης, Παναγόπουλος, Χατζής, Γιαννακόπουλος, Ιωάν. Βούλγαρης, Μουρδουκούτας, Μπαρδάσκος.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ (Νίκος Τσιάλας): Κουμουνδούρος, Δεμπεγιώτης, Ματθιόπουλος, Κοντόπουλος, Φράγκος, Ν. Ποδοχωρίτης, Ψώνης, Ν. Τσιάλας.

-Το μεγάλο τελικό παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό, Γιώργος Λαζαρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Ιάκωβος Περρωτής, ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Θανάσης Μακαρούνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Κυριάκος Ταβουλαρέας, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Θανάσης Τσούκλερης, Βασίλης Κοσυφολόγος που ήταν υπεύθυνος για το πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού.

Η Αναγέννηση 63-62 τους Γεωπόνους στο μικρό τελικό
Στο μικρό τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, η Αναγέννηση επικράτησε με 63-62 της ομάδας των Γεωπόνων.

Στο Α΄ ημίχρονο η ομάδα των Γεωπόνων  προηγήθηκε με 41-31.

Διαιτητές ήταν οι Κωνσταντίνος Μπακετέας και Θεόδωρος Πρωτόγερος.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ (Γιώργος Μήλας, Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Τσαούσης 2, Γ. Μήλας, Μαξιλάρας 6 (1), Αθ. Πουρνάρας 2, Μενυχτάς 6 (2), Τσόλκας, Νικ. Πουρνάρας 2, Κομπότης 13, Κατερνέλης, Δελφάκης 31(2), Κορμπής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τίμος Πρίφτης): Πουλάκος, Παναγάκης 6 (2), Κουτίβας 7, Αναστασόπουλος, Π. Παυλής 5, Β. Κανάκης 2, Λαχανάς 15, Νικολόπουλος 12, Σαραντόπουλος 16, Πρίφτης, Μαργαρίτης.

Απονομές
Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού έγιναν από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας οι απονομές των Κυπέλλων και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα των Old Stars, στη δεύτερη της κατάταξης ομάδα των Υγειονομικών και στην τρίτη της Αναγέννησης.

Επίσης, δόθηκαν αναμνηστικά στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (το παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Θανάσης Μακαρούνης) στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (το παρέλαβε ο πρόεδρος Κυριάκος Ταβουλαρέας), αλλά και στους διαιτητές.

Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι δεν παραβρέθηκε στις απονομές ο παλιός πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης (Τάκης) Βασιλόπουλος, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στην καθιέρωση των πρωταθλημάτων Μαζικού Αθλητισμού, ενώ να επισημάνουμε ότι στο εφετινό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Μαζικού Αθλητισμού δεν συμμετείχαν δύο ομάδες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτό. Πρόκειται για την ομάδα των Μηχανικών /Επαγγελματιών και την ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος. Στο δε πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού δεν έλαβε μέρος η ομάδα του Δήμου Καλαμάτας.