Προβολή της ταινίας «Να ζει κανείς ή να μη ζει» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Προβολή της ταινίας  «Να ζει κανείς ή να μη ζει» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Προβολή της ταινίας «Να ζει κανείς ή να μη ζει» έχει προγραμματιστεί από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την προσεχή Πέμπτη.

Την περίοδο της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία μια ομάδα ηθοποιών εκμεταλλεύεται τις ικανότητες της μεταμφίεσης και της υποκριτικής προκειμένου να σταματήσουν έναν προδότη, ο οποίος προτίθεται να καταδώσει τα ονόματα των αντιστασιακών στον εχθρό.

Κομψοτέχνημα του κλασικού Χόλιγουντ και σπουδαία αντιπολεμική σάτιρα γυρισμένη καταμεσής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χάρη στα κότσια και το αστείρευτο ταλέντο του Έρνστ Λιούμπιτς. Ο χειρισμός των ισορροπιών είναι εκπληκτικός, με το σκηνοθέτη να προσδίδει αδιόρατη διηγηματική ρευστότητα στο ύφος της ταινίας, η οποία ξεκινά ως σπιρτόζικη κομεντί, εξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως κατάμαυρη κωμωδία που ειρωνεύεται τον παραλογισμό του πολέμου. Όλα αυτά χωρίς να λείπει ο ευφυής σαρκασμός για τις αντιζηλίες των ηθοποιών και το ονειροπαρμένο ταμπεραμέντο τους.

Το 1996 η ταινία επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική. Το 2000 το Ινστιτούτο Αμερικανικού Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στη λίστα με τις 50 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η’ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ – TO BE OR NOT TO BE»

Comedy, Romance | 8+ | 1942 | En | 99’

Σκηνοθεσία: Ernst Lubitsch

Παίζουν: Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack

21.30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18