Πύργος Τριφυλίας: Διαμαρτυρία κατοίκων στη ΔΕΥΑΤ για έλλειψη νερού

Πύργος Τριφυλίας: Διαμαρτυρία κατοίκων  στη ΔΕΥΑΤ για έλλειψη νερού

Αίτηση – αναφορά Λαϊκής Συσπείρωσης για απρόσκοπτη υδροδότηση

Για την έλλειψη νερού εν μέσω καύσωνα διαμαρτύρονται κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας, οι οποίοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας κατέθεσαν σχετική αίτηση – αναφορά στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Η αίτηση – αναφορά, που υπογράφεται από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας, Κατερίνα Τσιγκάνου, και κατοίκους – μέλη της Λα.Συ., απευθύνεται στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ (σ.σ. είναι ο δήμαρχος Τριφυλίας), με κοινοποίηση στο δήμαρχο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τους επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σε αυτή αναφέρεται: «Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Πύργου Τριφυλίας, οι οποίοι, εν μέσω καύσωνα, ταλαιπωρούνται από την παντελή έλλειψη νερού εδώ και τρεις συνεχόμενες ημέρες, φαινόμενο που δεν εμφανίζεται πρώτη φορά. Το χωριό υποφέρει από την έλλειψη νερού εδώ και χρόνια και δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος από καμία Δημοτική Αρχή. Οι εξηγήσεις – δικαιολογίες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, για κλιματική αλλαγή, για ανομβρία, για κλοπές νερού, για βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που “δεν υπάρχουν λεφτά” να επιδιορθωθούν, είναι το επικάλυμμα για να καλύψουν τα κενά που δημιουργεί η πολιτική τους και καθόλου δε λύνουν το πρόβλημα.

Απαιτούμε: Να παρθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέτρο από το Δήμο (υδροφόρες που θα γεμίζουν τη δεξαμενή, επίταξη γεωτρήσεων με πόσιμο νερό, διανομή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους στην κρίσιμη περίοδο) για την απρόσκοπτη υδροδότηση του χωριού».

Του Ηλία Γιαννόπουλου