Στις 22 Σεπτεμβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος και πάλι σε 2 ομίλους με πλέι-οφ και πλέι άουτ

Στις 22 Σεπτεμβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος και πάλι σε 2 ομίλους με πλέι-οφ και πλέι άουτ

Σημαντική ημέρα ήταν η χθεσινή για τη Super League 2, καθώς πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός 2023-2024 και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η υπόλοιπη διαδικασία αφορούσε τη συνεδρίαση του ΔΣ και εστιάστηκε στη νέα αγωνιστική περίοδο και το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025, στο οποίο θα λάβει για μια ακόμη χρονιά η ομάδα της Καλαμάτας.

Εγγράφηκαν ως νέα μέλη οι ομάδες που βρέθηκαν στην κατηγορία είτε με προβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, είτε εξαιτίας τους υποβιβασμού τους από την Α’ Εθνική και είναι Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα λάβει μέρος με ομάδα Νέων.

Επίσης, αποφασίστηκαν, το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, η επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος να είναι (ψηφίστηκε ομόφωνα) η Nike Flight της εταιρίας «11 Τeam Sport Ηellas», ενώ ανοίχτηκαν οι προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών και επιλέχθηκε με ψηφοφορία να είναι η Allianz.

Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή με τους κ.κ. Μαρτσούκο, Ανδρώνη, Τσιόδρα, Πρίτσα και Χριστοβασίλη που θα διαχειριστούν το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, κατά την εισήγηση της Διοργανώτριας. Με βάση αυτή δεν υπάρχουν βασικές αλλαγής και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως και τη σεζόν που πέρασε, δηλαδή σε δυο ομίλους Βορρά με 10 ομάδες και Νότου με 11 ομάδες (αντίπαλος της Καλαμάτας θα είναι και οι Νέοι του Αστέρα Τρίπολης) και σε δυο φάσεις, με πλέι οφ και πλέι άουτ μετά την κανονική διάρκεια.

Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1-5 και στα πλέι άουτ αυτές από τις θέσεις 6-10 στον Α’ όμιλο και αντίστοιχα 6-11 στον Β’ όμιλο. Οι ομάδες θα μεταφέρουν πάλι τους μισούς από τους βαθμούς που θα κατακτήσουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προβιβάζεται στη Super League, ενώ θα υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα.