Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση και κατασχέσεις ηρωίνης και χασίς

Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση και κατασχέσεις ηρωίνης και χασίς

Έκλεψε τραπεζικές κάρτες και έκανε συναλλαγές

Τρία άτομα με ηρωίνη κι άλλα τέσσερα με άλλες ναρκωτικές ουσίες συνελήφθησαν την Τρίτη στη Μεσσηνία, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια σε 1.115 άτομα, εκ των οποίων τα 894 ήταν Έλληνες και 221 αλλοδαποί, καθώς και σε 777 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 91 άτομα, από τα οποία 65 ήταν Έλληνες και 26 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 54 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 299 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ναρκωτικά
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 22 άτομα:
-Επτά άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Στο χωριό Κεφαλληνού, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι 65χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν 8,5 γραμμάρια χασίς, έναν τρίφτη κάνναβης και 30 σπόρους κάνναβης. Στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών συνελήφθη ένας 41χρονος γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη βάρους 5,9 γραμμαρίων. Στην Άνθεια συνελήφθη 39χρονος με 1,2 γραμμάρια ηρωίνης και στο Αριοχώρι ένας 49χρονος με 4,1 γραμμάρια ηρωίνης. Στη Θουρία συνελήφθησαν μια 50χρονη και ένας 56χρονος, διότι από κοινού κατείχαν 0,6 γραμμάρια βουπρενορφίνης, που εντάσσεται στην κατηγορία των βαρβιτουρικών. Τέλος, στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά συνελήφθη ένας 43χρονος με 3,2 γραμμάρια χασίς

-Μία 41χρονη Ρομά για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς δε διέθετε αποχέτευση στο κατάλυμά της

-Τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερις Έλληνες και πέντε αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Έκλεψε κάρτες
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης μία κλοπή τσάντας που είχε γίνει στις 16 Ιανουαρίου στη Μεσσήνη.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, μια 36χρονη έσπασε τζαμαρία καταστήματος και αφαίρεσε μία τσάντα με προσωπικά έγγραφα και δύο κάρτες τραπέζης. Στη συνέχεια η 36χρονη χρησιμοποίησε τις τραπεζικές κάρτες στην Καλαμάτα κάνοντας δύο ανέπαφες συναλλαγές, συνολικής αξίας 20 ευρώ. Επίσης, προσπάθησε να κάνει άλλες δύο συναλλαγές σε άλλο κατάστημα στην Καλαμάτα, αλλά δεν τα κατάφερε. Λόγω των ανεπιτυχών αυτών προσπαθειών, η τράπεζα ενημέρωσε τηλεφωνικά την παθούσα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 36χρονης για κλοπή και απάτη με υπολογιστή.

Της Βίκυς Βετουλάκη