«ΘΑΡΡΟΣ» 11 Αυγούστου 1936: Ενεδύθησαν δωρεάν 40 άπορα παιδάκια

«ΘΑΡΡΟΣ» 11 Αυγούστου 1936: Ενεδύθησαν δωρεάν  40 άπορα παιδάκια

ΜΕΣΣΗΝΗ (Του Ανταποκριτού μας). Η Μεσσήνη διήλθεν χθες μιαν από τας λαμπροτέρας ημέρας της χάρις εις τον άριστα δρώντα Ηθικοφιλανθρωπικόν της Σύλλογον «Χριστιανική Κοινωνία», ο οποίος εόρταζε προχθές την ετησίαν αυτού εορτήν.

Την 6 και 30 πρωινήν εις τα γραφεία του Συλλόγου, τεσσαράκοντα άπορα παιδάκια των πλέον απόρων οικογενειών της πόλεως ενεδύθησαν και υποδέθησαν, αναλώμασιν του ως άνω Συλλόγου, δια καινουργών φορεμάτων και υποδημάτων. Είτα αφού συνεκεντρώθησαν εις τα γραφεία άπαντα τα μέλη του Συλλόγου προπορευομένων των 40 απόρων παιδιών και ακολουθούντων των μελών του Συλλόγου και άλλου κόσμου, κατηυθύνθησαν άπαντες εις τον Ναόν των Τριών Ιεραρχών, ένθα θα εψάλετο η θεία λειτουργία.

Κατά την υπό των γραφείων του Συλλόγου μέχρι του Ιερού Ναού διαδρομήν οι κάτοικοι επεφήμησαν ζωηρώς την πομπήν.

Η Θεία Λειτουργία
Την 8ην περίπου πρωινήν ήρχισεν εις τον Ναόν των Τριών Ιεραρχών ψαλλομένη η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Πολυκάρπου και μετέχοντος ολοκλήρου του κλήρου της πόλεώς μας.

Περί τα μέσα της θείας λειτουργίας ο Σος Πολύκαρπος ωμίλησεν δια μακρών αναπτύξας την αρετήν της φιλανθρωπίας και φιλαλληλίας συγχαίρων θερμότατα το Προεδρείον και τα μέλη του Συλλόγου δια την φιλανθρωπικήν των δράσιν.

Είτα τα μέλη του Συλλόγου επί κεφαλής το λάβαρόν των κατηυθύνθησαν εις την αίθουσαν του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, όπου ωμίλησεν δια μακρών ο πρόεδρος του Συλλόγου εξιστορήσας δια μακρών την φιλανθρωπικήν δράσιν αυτού, ακολούθως προσεφέρθησαν αναψυκτικά και ούτω ετελείωσεν η θαυμασία αύτη εορτή.