Το νερό νεράκι

Το νερό νεράκι

Με βάση τα αναγραφόμενα στο λογαριασμό ύδρευσης κι αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜ, στην τρέχουσα περίοδο έχουμε τα εξής δεδομένα: Κατανάλωση νερού ένα (1μ2) κυβικό μέτρο και η αξία αυτού είναι στα 0,25 λεπτά του ευρώ. Το συνολικό ποσό πληρωμής, όμως, χωρίς προηγούμενες άλλες οφειλές, είναι στα 24,24 ευρώ.

Έχουμε, δηλαδή, εδώ ένα επιπλέον καπέλο πάνω στην αξία του νερού, που αντιστοιχεί στα 23,99 ευρώ. Τα σχόλια γι’ αυτό δικά σας. 

Από την άλλη μεριά, όπως πάνε τα πράγματα με την ανομβρία, θα «κορακιάσουμε» κατά τα κοινώς λεγόμενα και σε πολλά χωριά της Μεσσηνίας θα πουν οι κάτοικοι εκεί το νερό νεράκι. 

Μα παροιμία λέει: να μαζεύεις το νερό όταν βρέχει. Αυτήν, όμως, οι ιθύνοντες όχι μόνο την αγνοούν, αλλά τη γράφουν και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αντί να κάνουν μικρά φράγματα σε διάφορα σημεία του νομού, για να συγκρατούν τόσο τα νερά των πηγών όσο και τα βρόχινα, τα αφήνουν να χύνονται τσάμπα στη θάλασσα.   

Τόσο οι προηγούμενοι όσο και οι τωρινοί άρχοντες του τόπου μας, ανέκαθεν κοιτάνε πώς θα περάσουν καλά κατά τη διάρκεια τετραετίας κι όσο για το μέλλον του τόπου «τσιμέντο να γίνει».  

Έχει άδικο, λοιπόν, η κοινωνία όταν λέει πως, το ψάρι βρωμάει πρώτα από την κεφαλή; 

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη
bussunis@gmail.com

Υ.Γ.: Όσο για την εγκυρότητα των αριθμών που αναφέρονται στο κείμενο, υπάρχει απόδειξη.