«Βραδυφλεγής βόμβα» στα θεμέλια πολιτικού και στρατιωτικού αεροδρομίου

«Βραδυφλεγής βόμβα» στα θεμέλια  πολιτικού και στρατιωτικού αεροδρομίου

Τόνοι καύσιμης ύλης τα περικυκλώνουν, όπως και όλη την περιοχή της Μικρομάνης

Είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις που οι φωτογραφίες «μιλούν», αλλά και πάλι δεν μπορούν να δείξουν το πρόβλημα σε όλη του την έκταση. Ωστόσο, οι εικόνες είναι ελάχιστα μακριά από την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και, μάλιστα, ακριβώς δίπλα στο πολιτικό και το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τις δεξαμενές καυσίμων τους, ενώ ανήκει διοικητικά στη Μικρομάνη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικρομάνης, Μιχάλης Κοτσιλιέρης, βγάζει κραυγή αγωνίας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει, καθώς από το Μάιο ζητά μηχανήματα και καθαρισμό της περιοχής, αλλά μάταια μέχρι σήμερα!

«Θα γίνουμε πυροτέχνημα»
Μια μικρή βόλτα σε μερικά σημεία, και όχι σε όλη την περιοχή της Μικρομάνης, αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα. «Η βλάστηση είναι τόσο μεγάλη που, αν συμβεί κάτι, θα γίνουν πυροτέχνημα και το αεροδρόμιο και η Μικρομάνη», μας λέει ο πρόεδρος της περιοχής.

Η ακαθάριστη έκταση μπορεί να φτάνει και τα 10.000 στρέμματα και ο κ. Κοτσιλιέρης ανέφερε ότι από το Μάιο ζητά από το Δήμο Καλαμάτας μηχάνημα για καθαρισμό, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. «Έχω στείλει έγγραφα  στο Δήμο εδώ και δύο μήνες, ενώ πριν από 15 ημέρες περίπου έστειλα το τελευταίο. Ζητάω έναν καταστροφέα από το Μάιο. Μου είπαν στο τέλος του μήνα. Μετά μου είπαν μετά τις ευρωεκλογές. Μετά μου είπαν μετά την 1η Ιουλίου, αλλά ακόμα τίποτα. Έχω ενημερώσει και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, στον οποίο μας έχουν πει να απευθυνόμαστε, αλλά τίποτα», εξήγησε ο κ. Κοτσιλιέρης.

Ρευματοκλοπές
Η κατάσταση είναι άκρως επείγουσα και η περιοχή θα έπρεπε να έχει καθαρισθεί «από χθες». Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα καλάμια (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) έχουν περάσει σε ύψος την περίφραξη του πολιτικού και του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ το ίδιο ισχύει και στο σημείο όπου από την εσωτερική πλευρά της περίφραξης υπάρχουν οι δεξαμενές καυσίμων.

Ακαθάριστη είναι και η «Λιγδού», ένα μεγάλο ρέμα που περνά παράλληλα στο αεροδρόμιο.

Στην περιοχή, και συγκεκριμένα από εκεί που περνά ο δρόμος δίπλα στην 120 ΠΕΑ, είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια. Κι όποιος την επισκεφθεί, θα δει με τρόμο καλώδια ρεύματος να φεύγουν δεξιά και αριστερά και άλλα να βρίσκονται στο έδαφος, λόγω της ρευματοκλοπής που παρατηρείται κατά κόρον στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά της.

Της Βίκυς Βετουλάκη