Ξεκίνησαν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι για την Καλαμάτα

Ξεκίνησαν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι για την Καλαμάτα

Όλοι ζητούν επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου

Το πρώτο αεροσκάφος της Air France από το Παρίσι με προορισμό τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα υποδέχθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, παρουσία αρκετών φορέων.

Η υποδοχή της πτήσης και των πρώτων επιβατών στάθηκε η αφορμή για να γίνουν δηλώσεις γενικότερα για το θέμα του τουρισμού, με την Περιφέρεια και το Δήμο να κάνουν λόγο για τις μεγάλες προοπτικές της περιοχής μας και την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας να ζητά συγκριμένη στρατηγική και, κυρίως, έργα για το αεροδρόμιο.

Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πτήσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Air France συνεργάστηκαν με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνοντας μια ξενάγηση των παιδιών, καθώς και έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του αερολιμένα, με θέμα τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο.

Περιφέρεια και Δήμος
Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ισχυρίσθηκε ότι η παρουσία της Air France στη Μεσσηνία έρχεται να επιβεβαιώσει την σταθερά ανοδική πορεία που χαράσσει τουριστικά η περιοχή μας: «Ο τουρισμός αποτελεί για την εθνική αλλά και την τοπική μας οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Δημιουργεί προστιθέμενη αξία, προσφέρει θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο. Η συνεργασία όλων, Δήμου, Περιφέρειας, άλλων φορέων και ιδιωτών, αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια να κάνουμε τον τόπο μας περισσότερο ελκυστικό και φιλόξενο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Του εσωτερικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τη δυτική Ελλάδα και, προφανώς, η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας. Κοινός αγώνας και στόχος όλων μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε ότι η συγκεκριμένη πτήση είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας: «Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην  κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».

Αναβάθμιση αεροδρομίου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Μεσσηνίας ως  προορισμού, αλλά σημείωσε: «Μια επιλογή που αποτελεί σοβαρή ένδειξη της τάσης που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές να στραφούν στη Μεσσηνία με το γραφικό φυσικό περιβάλλον και το γενικότερο πλούτο των επιλογών που προσφέρει ο τόπος στον επισκέπτη του.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ανάγκη τόσο της συστηματικής προσέγγισης των αγορών με στρατηγική, όραμα και προοπτική, όσο και της αναβάθμισης των υποδομών, με σπουδαιότερη την επέκταση του αεροδρομίου, την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα ανοίξει κυριολεκτικά τις πύλες από το εξωτερικό, με ταξιδιώτες και επαγγελματίες που θέλουν να τονώσουν την περιοχή μας, αλλά δεν μπορούν λόγω των δικών μας αδυναμιών να ανταποκριθούμε σε όσα είναι αναγκαία να κάνουμε για την προσέλκυσή τους».

Το νέο δρομολόγιο, που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφη Airbus 319, που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά.

Η νέα αυτή σύνδεση θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει πλέον η περιοχή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο με πλούσια ιστορία, εκπληκτικά τοπία, εξαιρετική τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης, υπογραμμίζεται η δέσμευση της Air France να επεκτείνει το δίκτυό της, προωθώντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.