10η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Επιστρέφει για να χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά

10η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Επιστρέφει για να χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά

Τη δέκατη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας Καλαμάτας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν οι τοπικοί φορείς που εργάστηκαν από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις» για τη διεξαγωγή της, προσδοκώντας η μεσσηνιακή πρωτεύουσα να αποτελέσει πόλο έλξης και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Συνέντευξη Τύπου

Ως μια δεκαετία στην οποία η Λευκή Νύχτα μετεξελίχθηκε σε έναν πολύ σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη χρονιά που διεξήχθη.

Χαρακτηρίζοντάς τη ως μια εμπορική γιορτή και μια ευκαιρία για διασκέδαση, ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε ντόπιους και μη, υπό το σύνθημα: «Φέτος για τη Λευκή Νύχτα επιλέγουμε Καλαμάτα».

Μιλώντας για τη διοργάνωση, σημείωσε ότι πρόκειται για μια δράση που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΣ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αλλά κυρίως χάρη στη συνεργασία φορέων και επιχειρηματικού κόσμου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν απόψε Παρασκευή, με τις πρώτες να γίνονται εντός ωραρίου καταστημάτων, ενώ κορυφώνονται μεθαύριο Σάββατο, με παράταση του ωραρίου καταστημάτων από τις 20.00 έως τις 02.00.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Σωτήρης Κριτσωτάκης, σημείωσε ότι εν όψει της Λευκής Νύχτας θα υπάρξουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες από το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και τους τοπικούς επαγγελματίες, ενώ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή και τις δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις εν λόγω εκδηλώσεις θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους, και Θέατρο Σκιών στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ αντίστοιχα το βράδυ του Σαββάτου θα καλυφθεί μουσικά από τους Speakeasies’ Swing Band στην κεντρική πλατεία.

Από την πλευρά του, εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Γεωργιτσέας σημείωσε ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης έχει προχωρήσει σε μεγάλες προσφορές, ενώ «σε αρκετά τοπικά καταστήματα οι εκπτώσεις αγγίζουν έως και το 70% σε κάποια είδη».

Όπως εξήγησε, και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει κλήρωση, η οποία θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τις αποδείξεις των τοπικών καταστημάτων που θα συμμετέχουν.

Ακολούθως, ο Νίκος Μαλαπέτσας, εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, σημείωσε ότι η Καλαμάτα έχει ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας, μετά των μεγαλουπόλεων, προσθέτοντας ότι «η ετήσια συμμετοχή της συγκεκριμένης βραδιάς είναι αυξημένη».

Εκπροσωπώντας παράλληλα και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής, πρόσθεσε ότι τόσο αυτά του κέντρου όσο και αυτά στην παραλία θα είναι προετοιμασμένα να υποδεχθούν ντόπιους και επισκέπτες.

Στο μεταξύ, η Κατερίνα Μπάμπαλη, εκ μέρους της Κοινότητας Καλαμάτας, σημείωσε ότι η φετινή «Λευκή Νύχτα» δεν έρχεται να σηματοδοτήσει τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου για την παραλία της πόλης, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας. Κι όπως σημείωσε: «Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα τοπικά (εμπορικά) καταστήματα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας, εξήγησε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στα μεγάλα πάρκινγκ της Νέας Εισόδου (Lidl, Metro), του ΒΙΟΠΑ, όπως και στο βόρειο πάρκινγκ της κεντρικής αγοράς.

Όπως εξήγησε, από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ μέσω έκτακτων δρομολογίων.

Χρ.Μ.