163 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία

163 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία

Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί για όλη την Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του υπουργείου Παιδείας για το διορισμό 6.211 εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι παραπάνω αφορούν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο Γενικής Εκπαίδευσης όσο και Ειδικής Αγωγής. Σε επίπεδο Μεσσηνίας, ο αριθμός των νεοδιόριστων αφορά σε 78 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, καθώς και σε άλλους 85 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στην τοπική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίστηκαν 45 δάσκαλοι, 4 νηπιαγωγοί και 11 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (Γενικής Εκπαίδευσης). Ταυτόχρονα διορίστηκαν 5 δάσκαλοι, 2 νηπιαγωγοί και 11 εκπαιδευτικοί ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ειδική Αγωγή). Οι εν λόγω θα τοποθετηθούν σε (ειδικά) Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας.

Αντίστοιχα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διορίστηκαν 74 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης, και 11 ακόμα εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Οι παραπάνω αναμένεται να καλύψουν κενά οργανικών θέσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας, ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας, αλλά και στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία παρουσίας των νεοδιόριστων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας έχει ξεκινήσει, ήδη, από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Πρωτοβάθμια

Γενικής Εκπαίδευσης: 49 εκπαιδευτικοί (45 δάσκαλοι, 4 νηπιαγωγοί) + 11 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (αγγλικά, γερμανικά, πληροφορική, καλών τεχνών, θεατρικής αγωγής κ.λπ.) 60

Ειδική Αγωγή: 7 εκπαιδευτικοί (5 δάσκαλοι, 2 νηπιαγωγοί) + 11 εκπαιδευτικοί-ειδικό βοηθητικό προσωπικό 18

Δευτεροβάθμια

Γενικής Εκπαίδευσης: 74 εκπαιδευτικοί (διαφόρων ειδικοτήτων)

Ειδική Αγωγή: 11 εκπαιδευτικοί

Χρ.Μ.