8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Επιστρέφουν με ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Επιστρέφουν με ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Πρεμιέρα αύριο στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με μουσική του Brahms και των Schumann

Ξεκινούν αύριο οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει συναρπαστικές εμπειρίες στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής.

Λαμβάνοντας έμπνευση από τζαζ και κλασικούς ρυθμούς, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μεταξύ των συναυλιών και των masterclasses κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα ιδρυτικά μέλη, οι Στάθης Γυφτάκης, Δημήτρης Λάμπος (Στουτγκάρδη) και Indira Rahmatulla (Λωζάνη), σημείωσαν πως το γεγονός ότι ζουν κι εργάζονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις συγκαταλέγεται στους λόγους για τους οποίους στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι μουσικοί.

Ανοίγοντας τον κύκλο των χθεσινών τοποθετήσεων, ο Στάθης Γυφτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει κερδίσει επάξια μια πολύ ψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όλης της χώρας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρις (και) στην πολύτιμη στήριξη των χορηγών του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής εξακτίνωσης του φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό είναι μια συνθήκη που (παρότι έχει συμβεί στο παρελθόν) πολλές φορές έχει να κάνει με τις χορηγίες που λαμβάνει. Υπό την έννοια αυτή, δήλωσε: «Αναμφίβολα είναι επιθυμία μας να έχουμε κάθε χρόνο μια εξακτίνωση και αυτή ήταν μία από τις προτάσεις που καταθέσαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ωστόσο, δυστυχώς, τα χρήματα που λάβαμε από την Περιφέρεια δε μας επιτρέπουν να κάνουμε κάτι παραπάνω. Εάν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν εξασφαλισμένο προϋπολογισμό, για εμάς θα ήταν το όνειρό μας να κάνουμε συναυλίες και εκτός, μιας και ξέρουμε ότι υπάρχουν ελάχιστα παρόμοια φεστιβάλ στην Πελοπόννησο».

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λάμπος ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει δεκατέσσερις συναυλίες οι οποίες συνδυάζουν πολλά διαφορετικά στυλ και μουσικούς. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για συναυλίες που θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης, μεταξύ των οποίων και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από την πλευρά της, η Indira Rahmatulla δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που οι Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας παρουσιάζονται για μια ακόμη χρονιά στο κοινό. Σύμφωνα με την ίδια, η φετινή διοργάνωση θα επιχειρήσει να ενώσει τα διάφορα μουσικά είδη ανάμεσα σε ξένους και ντόπιους μουσικούς.

Τόσο η ίδια όσο και οι προλαλήσαντες απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό όλου του νομού να παρακολουθήσει τις φετινές συναυλίες.  

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο kalamatamusicdays.com.

Χρ.Μ.