Α49: Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση «Η Ανεπάρκεια της Λογικής»

Α49: Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση  «Η Ανεπάρκεια της Λογικής»

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο τέχνης Α49, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Stuart Cox με τίτλο “The Inadequacy of Logic ” (Η Ανεπάρκεια της Λογικής). Πρόκειται για μια έκθεση η οποία αποτελεί το αποκορύφωμα 22 χρόνων δημιουργίας του καλλιτέχνη σε καμβά, ενώ αντιπροσωπεύει την ένθερμη σχέση του με την Καλαμάτα.

Ποιος είναι ο Stuart Cox

Ο Stuart Cox είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ολοκλήρωσε την επίσημη εκπαίδευσή του στις Καλές Τέχνες στο The Slade School of Fine Art (University College London) από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’70 υπό την καθοδήγηση του Βρετανού καλλιτέχνη Malcolm Hughes και των καθηγητών Sir William Coldstream και Sir Lawrence Gowing.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ενασχόλησης, τα κύρια σημεία αναφοράς του ήταν τα αριθμητικά και γεωμετρικά συστήματα και οι Χρωματικές Θεωρίες του Γκαίτε, κυρίως εκείνες που αναφέρονται στις «έγχρωμες σκιές».

Η πιο πρόσφατη δουλειά του πραγματεύεται την προαιώνια ανθρώπινη πάλη μεταξύ της λογικής και του λογικού εαυτού μας, καθώς και των συναισθημάτων και των παθών μας. Το στοιχείο του χρώματος ήταν πάντα ένα σημαντικό σημείο εστίασης, ακόμη και σε έργα όπου έχει αφαιρεθεί σκόπιμα.

Από τότε που απέκτησε ένα χώρο δημιουργίας στην Καλαμάτα, το 2002, η επιρροή της Ελλάδας, τα χρώματα και το φως της, ενέπνευσαν και κυριάρχησαν στη διάθεση και τη χρήση του χρώματος στα έργα του Stuart.

Πληροφορίες

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10/10/2024.

Επισκέψιμες ώρες

Δευτέρα – Παρασκευή 11.00-14.00 και 18.00-21.00

Σάββατο 11.00-14.00 Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη.