Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Αναβάθμιση του πύργου ελέγχου με σύγχρονη τεχνολογία αεροναυτιλίας

Αεροδρόμιο Καλαμάτας:  Αναβάθμιση του πύργου ελέγχου με σύγχρονη τεχνολογία αεροναυτιλίας

Η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (Voice Communication and Recording Systems – VCRS) σε 18 αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσά τους και της Καλαμάτας, όπως και στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Μείζονος Συντήρησης (ΚΗΕΜΣ), υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση υποδομών με νέα συστήματα επικοινωνιών που δρομολογήθηκε και υλοποιείται βάσει χρονοδιαγράμματος.

H σύγχρονη τεχνολογία αεροναυτιλίας θα εγκατασταθεί στους Πύργους Ελέγχου των αεροδρομίων Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω, Αλεξανδρούπολης, Λήμνου, Σητείας, Μήλου, Σάμου, Καβάλας, Ιωαννίνων, Χίου, Σκιάθου, Ακτίου/Πρεβέζης, Καρπάθου και Πάρου. Η σύμβαση αφορά στην εταιρεία «S.I.T.T.I. S.p.A.», συνολικού κόστους 11.120.910 ευρώ (συγχρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ), και προβλέπει τμηματικές παραδόσεις μέχρι το τέλος του 2025.

Σχετικά ο διοικητής της ΥΠΑ, Γιώργος Σαουνάτσος, τόνισε: «Με τα νέα συστήματα VCRS επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα και τις νέες εφαρμογές που επιτάσσει ο ευρωπαϊκός χώρος, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας μέσω λειτουργικών διευκολύνσεων, και παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια λόγω πλεονασματικών διατάξεων και εφεδρικότητας».