Αυξημένα τα έσοδα του Δήμου Καλαμάτας και τον Ιούλιο, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν

Αυξημένα τα έσοδα του Δήμου Καλαμάτας και τον Ιούλιο, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν

Έχουν σταλεί 40.000 ειδοποιητήρια, με τους οφειλέτες να μην ανταποκρίνονται…

Στη χθεσινή Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας η αρμόδια αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου ενημέρωσε για τα οικονομικά του Δήμου το μήνα Ιούλιο, οπότε αυξήθηκαν κατά περίπου 4.3 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κάτι που δείχνει μια δυναμική.

Τα δε έσοδα και έξοδα του Δήμου Καλαμάτας στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως 31 Ιουλίου 2024 ανήλθαν σε 38.916.286,67 και 24.431.372,72 ευρώ αντίστοιχα, όπως προκύπτει από την κατάσταση εσόδων – εξόδων του προγράμματος ΕΓΚΡΙΤΟΣ του Δήμου, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο διαμορφώθηκε στις 31 Ιουλίου σε 14.518.522,04 ευρώ.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Ευγενίας Κούβελα, η οποία μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι υπάρχει μικρή εισπραξιμότητα όσον αφορά έσοδα παλαιότερων ετών.

Απαντώντας σε αυτό η κα Κουμάντου υποστήριξε ότι έχουν σταλεί 40.000 ειδοποιητήρια στους οφειλέτες και υπήρξε μια διάθεση να πληρώσουν, με κάποιους να το πράττουν, όμως όταν ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο το υπουργείο να τους δώσει το δικαίωμα να πληρώσουν με 60 δόσεις και “κουρεμένες” κατά πολύ τις προσαυξήσεις, οι πληρωμές των οφειλών φρέναραν.

Στις παλαιότερες οφειλές στάθηκε και ο Θανάσης Τσιγαρίδης, που θέλησε να μάθει αν στη ρύθμιση των δόσεων θα εντάσσονται και οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ, με την απάντηση που του δόθηκε να είναι θετική.

Τέλος, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος, όπως είπε, είναι υπέρ των 60 δόσεων και του κουρέματος των προσαυξήσεων, που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 95%, καθώς αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο προκειμένου μεγάλο μέρος των οφειλετών να πληρώσει τις οφειλές του προς το Δήμο Καλαμάτας.
Π.Μπ.