Aκατανόητα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Aκατανόητα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Δήμου Πύλου – Νέστορος

 Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο με απαράδεκτες εικόνες από το δημοτικό συμβούλιο στην Πύλο, κατά το οποίο ο πρόεδρος του ΔΣ προσπάθησε να αποτρέψει την βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης. Ήταν μια ενέργεια απαράδεκτη και πρωτόγνωρη, καθώς οι συνεδριάσεις όταν έχουν τη μορφή δημοσίου χαρακτήρα είναι απολύτως θεμιτό να βιντεοσκοπούνται από δημοσιογράφους, καθώς η ελεύθερη πληροφόρηση των πολιτών είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας.

 Πραγματικά η ενέργεια αυτή του προέδρου είναι ακατανόητη, καθώς ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων αναφέρει ρητά ότι όχι μόνο επιτρέπεται η δημοσιογραφική κάλυψη αλλά και ότι πρέπει στο μέτρο του εφικτού να παρέχονται διευκολύνσεις στους δημοσιογράφους προς το σκοπό αυτό. Αν τώρα ορισμένοι δεν θέλουν ή φοβούνται μήπως οι πολίτες μάθουν αλήθειες που δεν τους συμφέρουν είναι δικό τους πρόβλημα, τα δημοκρατικά κεκτημένα απεμπολώνται!! 

 Ακόμη,  αλγεινή εντύπωση  προκαλεί η σιγή ιχθύος που τηρείται από τους δημοτικούς συμβούλους που αυτοπροσδιορίζονται «ως της αριστεράς και της προόδου». 

Τέλος,  οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΠΑΣΟΚ (και των άλλων κομμάτων βεβαίως) έχουν να πουν κάτι επί του θέματος;; 

Του Μπλάνα Παναγιώτη
Πρώην γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου