Ανενεργοί οι νεοπροσληφθέντες στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας

Ανενεργοί οι νεοπροσληφθέντες  στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας

Λόγω έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων προχώρησε σε καταγγελία για τις προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, αφού, όπως υποστηρίζουν, λόγω μη παροχής των απαραίτητων μέσων προστασίας παραμένουν ανενεργοί.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρονται τα εξής: «Στο παρά πέντε και σε παρατεταμένο καύσωνα, από την Παρασκευή 22/7/2024, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ στην καθαριότητα 35 εργαζόμενοι (24 συνοδοί απορριμματοφόρου και 11 οδηγοί χειριστές), χωρίς να έχει η Υπηρεσία προβλέψει για την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 8 μήνες, παραμένουν στα συνεργεία ανενεργοί και περιμένουν τα ΜΑΠ για να στελεχώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει ελλείψεις στην αποθήκη υλικών ΜΑΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της υγείας και της ζωής των συναδέλφων. Δε θεωρούμε δε ότι πρόκειται απλά για αμέλεια των υπεύθυνων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως ψιθυρίζεται.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας συνολικά έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την κυβερνητική πολιτική, που δε διστάζει να παίξει με τη ζωή των εργαζομένων προκειμένου να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται το μισθολογικό τους κόστος.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να φροντίσει άμεσα για την προμήθεια των ΜΑΠ. Να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας, προκειμένου να έχει πάντα στην αποθήκη σημαντικό απόθεμα ΜΑΠ.

Υ.Γ. Η ίδια κατάσταση και χειρότερη επικρατεί και στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, αφού εκεί δεν υπάρχουν καν αποθήκες».