Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Αντιδράσεις φέρνουν οι μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία της Καλαμάτας

Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Αντιδράσεις φέρνουν οι μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία της Καλαμάτας

Διατεθειμένη να μην αφήσει αυτή την απόφαση να προχωρήσει δηλώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας

Μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα έρχονται αντιμέτωποι πολλοί από τους γονείς παιδιών που τις επόμενες μέρες θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Δημοτικού σε σχολεία της Καλαμάτας. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με νέα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ορισμένοι εκ των μαθητών των 7ου, 9ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων μετακινήθηκαν σε άλλες κοντινές σχολικές μονάδες, μιας και… δε συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό για τη λειτουργία σχολικής τάξης.

Σε επικοινωνία του «Θ» με τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη, σημείωσε ότι πρόκειται για αναγκαστικές μετακινήσεις λόγω μικρού αριθμού μαθητών ανά τμήμα ή ανά τάξη. Αντίστοιχη μετακίνηση μαθητή-τριας έγινε και το προηγούμενο διάστημα από το 19ο Δημοτικό Σχολείο σε άλλο της ευρύτερης περιοχής. Όπως ξεκαθάρισε η κα Σιούτη, οι μαθητές για όλες τις υπόλοιπες τάξεις παραμένουν ως είχαν.

Σε κάθε περίπτωση, διατεθειμένοι να μην κάνουν πίσω δηλώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, καθώς πρόκειται για μια άδικη πολιτική που ακολουθείται εις βάρος μαθητών και γονέων.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, η οποία, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε αυτή την τροποποίηση που γίνεται λίγες μέρες πριν από το πρώτο σχολικό κουδούνι, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της εν λόγω απόφασης.

Χρ.Μ.