Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Βαλύρας

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις  στην περιοχή της Βαλύρας

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με έναρξη εργασιών στην περιοχή της Βαλύρας και συγκεκριμένα στο ρέμα της Μαυροζούμαινας.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από το διευθυντή Τεχνικών Έργων Δημήτριο Καλδή και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαλύρας, τοπικούς συμβούλους και πολίτες, όπου συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν προκειμένου να προστατευτεί ο οικισμός και τα γεωργικά ακίνητα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες απομάκρυνσης  φερτών υλικών, βλάστησης και διαμόρφωσης της κοίτης θα πραγματοποιηθούν για 1.000 περίπου μέτρα ανάντη της γέφυρας Μαυροζούμαινας, με σκοπό την προστασία του οικισμού. Στη συνέχεια ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν κατάντη της γέφυρας.

Αποκατάσταση ζημιών στην 82η εθνική οδό
Παρεμβάσεις καθαρισμού και απομάκρυνσης φερτών υλικών από το οδόστρωμα της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα από Ριζόμυλο έως Καρποφόρα, έγιναν από τα μηχανήματα και το προσωπικό της ΠΕ Μεσσηνίας. Τα φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα μετά την προχθεσινή έντονη νεροποντή και προς αποκατάσταση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας της εθνικής οδού, υπήρξε άμεση παρέμβαση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.