Απάντηση Πτωχού σε Βασιλόπουλο για το εργοστάσιο της Καλλιρρόης

Απάντηση Πτωχού σε Βασιλόπουλο για το εργοστάσιο της Καλλιρρόης

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε λόγο για υπέρογκο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και, όπως είπε, “αυτό συμβαίνει γιατί βρισκόμαστε στη μεταβατική φάση του εργοστασίου της Καλλιρρόης και οι Δήμοι δε φέρουν καμία ευθύνη”.

Ζητώντας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να σχολιάσει το παραπάνω, ο κ. Πτωχός είπε ότι το έργο εκτελείται βάσει χρονοδιαγράμματος, ενώ υπάρχουν πράγματα που έχουν γίνει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Εκτίμησε, πάντως, ότι δε θα χρειαστεί άλλη παράταση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού υπάρχουν και άυλα πράγματα στα οποία θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να συνδράμουν, όπως, για παράδειγμα, η ανακύκλωση ή άλλου είδους δράσεις, που επίσης θα πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, προκειμένου το κόστος να φτάσει στα επίπεδα που οι Δήμοι επιθυμούν.

Έκλεισε δε, λέγοντας ότι η Περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση του έργου παραχωρεί τη διαχείριση στον ΦοΔΣΑ, “οπότε εκεί θα είναι συνολικά από όλους τους Δήμους”.
Π.Μπ.