Αρχαία Μεσσήνη: Αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη από τον Δαυίδ Ναχμία

Αρχαία Μεσσήνη: Αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη από τον Δαυίδ Ναχμία

Η Ορχήστρα-Χώρος Πολιτισμού, με έδρα την Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο των μουσικών συναντήσεων που έχει καθιερώσει, φιλοξενεί το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ., στην αυλή της, ένα μουσικό αφιέρωμα, από τον υπέροχο πιανίστα και δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία, στον ωραιότερο τροβαδούρο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, τον Νίκο Γούναρη! Μία ολοκληρωμένη μορφή καλλιτέχνη, που στο κύτταρό του έφερνε μνήμες αιώνων και τους μεταλαμπάδευε σε τέχνη.

Το κοινό θα απολαύσει μία απέριττη βραδιά, με 30 υπέροχα ελαφρά τραγούδια του που συντάραξαν την εποχή που γράφτηκαν και έμειναν για πάντα στον ελληνικό αιθέρα, για να τα κληρονομεί κάθε ευαίσθητη ψυχή που τα χρειάζεται. «Γλυκά μου μάτια», «Ένα βράδυ πού ’βρεχε», «Τώρα που σε γνώρισα», «Ήρθες και άλλαξες το παν», «Μη σε τρομάζουν τα γκρίζα μαλλιά», ατελείωτη η λίστα των τραγουδιών που θα παρελάσουν, ατέλειωτο και το άρωμα Ελλάδας που αναδύεται μέσα απ’ το βελούδινο τραγούδι του Νίκου Γούναρη. Ερμηνεύει ο Θάνος Πολύδωρας.

Ώρα προσέλευσης του κοινού είναι στις 8.30μ.μ. και η παράσταση διαρκεί δύο ώρες.

Οι καλλιτέχνες
Δαυίδ Ναχμίας
Ο Δαυίδ Ναχμίας, μουσικός και δημοσιογράφος, ολοκλήρωσε κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας (Psychology B.S. University of La Verne). Οι ενασχολήσεις του περιστρέφονται κυρίως γύρω απ’ τη λογοτεχνία, την ποίηση, το πιάνο και την ενορχήστρωση.

Απ’ το 2001 έως το 2009 παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιχνηλάτες», την εκπομπή «Τιμής Ένεκεν» της ΕΡΤ και στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας περί τα 830 πορτραίτα και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων. Απόλυτα εστιασμένος στην ενασχόλησή του με το «ελαφρό τραγούδι» του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.

Τα τελευταία 10 χρόνια παρουσιάζει στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την εκπομπή «Το Μουσικό Ρολόι Του Εικοστού Αιώνα» (προσεγγίσεις και παρατηρήσεις πάνω στο ελαφρό τραγούδι του εικοστού αιώνα) και κάθε Σάββατο την εκπομπή «Τιμής Ένεκεν» (πορτραίτα γνωστών και παραγνωρισμένων διαμορφωτικών προσωπικοτήτων της Ελληνικής πραγματικότητας).

Θάνος Πολύδωρας
O Θάνος Πολύδωρας είναι Έλληνας τραγουδιστής, σκηνοθέτης και μοντέρ εικόνας. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1997. Έχει αξιοσημείωτες συνεργασίες με τους Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Παπαστεφάνου, Μπάμπη Τσέρτο κ.α., ενώ παράλληλα συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τον Δαυίδ Ναχμία.

Σημαντική στιγμή της καριέρας του είναι η εμφάνισή του στο Ηρώδειο, ως σολίστας στο αφιέρωμα για τον Μιχάλη Σουγιούλ «Και ο μήνας έχει εννιά», το 2008. Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στην ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής στις τηλεοπτικές εκπομπές του Δαυίδ Ναχμία, «Ιχνηλάτες» και «Τιμής Ένεκεν». Έχει τραγουδήσει στη διάρκεια αυτών των ετών σε συνολικά 10 δισκογραφικές παραγωγές.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6974184883

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων