Δ.Σ. Τριφυλίας: Ακυρώθηκε η απόφαση αναπροσαρμογής τελών άρδευσης Αρμενιών

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ακυρώθηκε η απόφαση αναπροσαρμογής τελών άρδευσης Αρμενιών

Ακυρώθηκε από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η υπ’ αρ. 118/2024 απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με την οποία έγινε αναπροσαρμογή τελών άρδευσης της Δημοτικής Κοινότητος Αρμενιών Δ.Ε. Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2024.

Στην απόφαση με αρ. πρωτ. 62178 και ημερομηνία 13 Αυγούστου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Επειδή στην προκειμένη περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρ. 118/2024 με θέμα “Αναπροσαρμογή ή μη τελών Άρδευσης της Κοινότητος Αρμενιών ΔΕ Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2024 (σχ 201/2024 ΑΔΕ)”, αποφασίζει ομόφωνα την αναπροσαρμογή τέλους άρδευσης στην κοινότητα Αρμενιών. Επειδή, από τον έλεγχο των στοιχείων του φακέλου διαπιστώνεται ότι η απόφαση του Δ.Σ. έχει μεν κανονιστικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικά παρέβη τους τύπους, καθώς η απόφαση είναι εκτός του οριζόμενου χρονικού πλαισίου. Επιπλέον στερείται ειδικής και επαρκούς αιτιολογίας ώστε να θεωρηθεί ότι ελήφθη κατ’ εξαίρεση και ήταν επιβεβλημένη η έκδοση της και ως εκ τούτου η απόφαση θεωρείται άκυρη.

 Για τους ανωτέρω λόγους, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: Ακυρώνουμε την αρ. 118/2024 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης. Η παρούσα απόφαση μπορεί να προσβληθεί, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 151 του Ν.3463/06, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ιδίου ως άνω νόμου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 238 του ν.3852/2010, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής».

Του Ηλία Γιαννόπουλου