Δε βρίσκουν θέσεις στους βρεφικούς σταθμούς

Δε βρίσκουν θέσεις στους βρεφικούς σταθμούς

Την αγωνία που περνά, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέση σε βρεφικό σταθμό της Καλαμάτας για το παιδάκι της, ενώ διαθέτει voucher και πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της, μας περιέγραψε μια μητέρα.

Όπως τόνισε, τόσο η ίδια όσο και πολλοί άλλοι γονείς έχουν αγανακτήσει λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς της πόλης. Εξήγησε, λοιπόν, πως διαθέτουν voucher, αλλά δεν υπάρχει θέση σε κανέναν βρεφικό, δημόσιο ή ιδιωτικό, σταθμό. «Επιστρέφω στην εργασία μου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το παιδί μας, που θα γίνει “μπαλάκι” στη μία γιαγιά και την άλλη για μεγάλο διάστημα. Να μη συζητήσουμε, βέβαια, για τις οικογένειες που δεν έχουν καν αυτήν την επιλογή. Να σημειωθεί πως ψάχνουμε θέση από τον Μάρτιο και όλοι οι σταθμοί τις είχαν ήδη δεσμεύσει!», υπογράμμισε.

Το πρόβλημα δεν είναι φετινό, αλλά οι οικογένειες αυτές έρχονται σε μεγάλο αδιέξοδο. Κι αν υπάρχει συγγενής που μπορεί να κρατήσει το παιδί τις ώρες που οι γονείς δουλεύουν, κάτι γίνεται. Υπάρχουν, όμως, και ζευγάρια των οποίων οι συγγενείς είναι μακριά ή δεν έχουν…
Β.Β.