Διακοπές στη Μεσσηνία

Διακοπές στη Μεσσηνία

Διακοπές στη Μεσσηνία σημαίνει χρυσές αμμουδιές, για το ΒΗΜΑ, γαλαζοπράσινα νερά και ελαιώνες που στέκονται κάτω από τον ίσκιο του Ταϋγέτου, αλλά και χωριά για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Ένας τόπος της Πελοποννήσου με πολλά αξιοθέατα, παραδόσεις και τοπία που μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Πριν το ταξίδι στη Μεσσηνία η δημοσιογράφος Λουκία Σανιδά διάβασε τον οδηγό που ετοίμασε το diakopes.gr και κράτησε τις εξής σημειώσεις. Αξιοθέατα στη Μεσσηνία:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια», μια από τις πληρέστερες στην Ελλάδα, που στεγάζεται στο Μουσείο Ενδυμασίας Λυκείου των Ελληνίδων, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, με το αρχαίο θέατρο, την αγορά και το γυμνάσιο, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Μυκηναϊκού κόσμου με πλούσια ευρήματα,  οικία Patrick και Joan Leigh Fermor– Μουσείο Μπενάκη, κοντά στην Καρδαμύλη. Επίσης, το Κάστρο Μεθώνης, με την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα που οδηγεί στο Μπούρτζι και τον οκταγωνικό πύργο. Το Κάστρο της Κορώνης, κτισμένο κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Το Νιόκαστρο Πύλου-Κάστρο Ναβαρίνου, πάνω στη θάλασσα με θέα στον όρμο Ναυαρίνου, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, το Αρχοντικό Τσικλητήρα, του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα, όπου φιλοξενείται η συλλογή του φιλέλληνα δημοσιογράφου Rene Puaux με έργα τέχνης σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Ανάκτορο Νέστορος κοντά στην Πύλο, το πιο καλά διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο στην Ελλάδα, το Μουσείο του οχυρού συγκροτήματος των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.
Α.Π.