Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Οι «Χιονάτες» στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Οι «Χιονάτες» στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Η παραγωγή «Χιονάτες», μια μυθική αφήγηση μιας προαιώνιας σύγκρουσης, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των 8ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης.

Η παραγωγή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Τρεις Χιονάτες
Το έργο «Χιονάτες» είναι μια παράσταση για δύο αφηγήτριες και τετραμελές μουσικό σύνολο. Στο έργο, τρεις Χιονάτες «συναντιούνται» και «συνομιλούν» για την οδύνη να μεγαλώνεις, το κόστος να ενηλικιώνεσαι, τα δώρα του δάσους. Οι Χιονάτες, όπως όλα τα παραμύθια, δε γνωρίζουν κανένα σύνορο γλωσσικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό.

Με όχημα το πιο εύθραυστο από όλα τα μουσικά όργανα, την ανθρώπινη φωνή, διαπερνούν το χρόνο και τους τόπους, αλλάζουν και μας δίνουν υπέροχες εκδοχές τους σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Αφρική.

Τα μαγικά παραμύθια είναι τραγούδια που παραδίδονται από γενιά σε γενιά και κάθε φορά ενδύονται τους ρυθμούς και τις μελωδίες της κοινότητας του παραμυθά που τα αφηγείται.

Πρωτότυπη μουσική: Στάθη Γυφτάκη

Σύλληψη και αφήγηση: Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη

Δραματουργία: Παναγιώτης Αδάμ 

Πιάνο: Πόπη Μαλαπάνη 

Κοντραμπάσο: Αρίωνας Γυφτάκης 

Φλογέρες και  φλάουτα με ράμφος: Γιώργος Παυλάκος

Τραγούδι: Σοφία Μπράιλα

Μια παραγωγή των Πόπη Μαλαπάνη και MissionArt ΑΜΚΕ.

Προκράτηση θέσεων
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr.

Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με λεωφορείο προς την Αρχαία Μεσσήνη την Παρασκευή 30 Αυγούστου για τη δεύτερη παράσταση «Χιονάτες», με σημείο συνάντησης στην οδό Νέδοντος 77, στην Καλαμάτα, στις 7.30 μ.μ. Τιμή μεταφοράς: 10 ευρώ.

Υποχρεωτική είναι η προκράτηση θέσης για την παράσταση μέσω της ιστοσελίδας του «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Προκράτηση θέσης για την παράσταση δε συνεπάγεται ωστόσο και προκράτηση θέσης για το λεωφορείο (για την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας).