Δήμος Πύλου -Νέστορος: Εκδήλωση μνήμης για τον αγνοούμενο ήρωα Ιωάννη Ξυδιά

Δήμος Πύλου -Νέστορος: Εκδήλωση μνήμης για τον αγνοούμενο ήρωα Ιωάννη Ξυδιά

Πενήντα χρόνια πέρασαν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το έτος 1974 και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του αγνοούμενου ήρωα, δεκανέα (Π/Ζ) Ιωάννη Ξυδιά.

Στο χώρο όπου βρίσκεται η προτομή του ήρωα, στον τόπο καταγωγής του, στην κεντρική πλατεία Πλατανόβρυσης της Κοινότητας Χανδρινού, τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον αρχιερατικό επίτροπο Πύλου – αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο, ενώ ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου πραγματοποιήθηκε από τη Μαρία Κωνσταντίνου Ξυδιά, ιστορικό και συγγενή του αγνοουμένου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Χιλιοχωρίων και αναπληρωτή δημάρχου Αναστάσιο Χρονόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Χανδρινού Νικόλαο Καραμπάτσο, τον κ. Αναστάσιο Ξυδιά, αδελφό του αγνοουμένου, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας Ιωάννη Μητρόπουλο και τον εκπρόσωπο των πολεμιστών στην Κύπρο το 1974 Γεώργιο Διπλάρη.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Συμπληρώνονται φέτος πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Μεγαλόνησο το καλοκαίρι του 1974, που άφησε πίσω της οδυνηρές πληγές, τόσο για τον Ελληνισμό της Κύπρου όσο και για ολόκληρο το Έθνος. Γι’ αυτό και το χρέος όλων μας επιβάλλει να μη λησμονούμε όσα συνέβησαν, να αποδίδουμε τιμή σε αυτούς που θυσιάσθηκαν και να αντλούμε δυνάμεις από το φρόνημά τους».