Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Λογοδότησε χθες η Δημοτική Αρχή

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Λογοδότησε χθες η Δημοτική Αρχή

Η 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ενώ ακολούθησε η 4η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Πριν από την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης οι σύμβουλοι της μειοψηφίας προχώρησαν σε ερωτήσεις, με πρώτες αυτές του Κώστα Γεωργακόπουλου, ο οποίος ζήτησε από το δήμαρχο Μεσσήνης ενημέρωση για έργα, με αφορμή δηλώσεις του τέως περιφερειάρχη, στις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ζητήματα χρηματοδότησης.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ρώτησε ειδικότερα για την παραλιακή διασύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, τις εργασίες στην 7η Επαρχιακή Οδό, καθώς και τη διασύνδεση του αυτοκινητόδρομου με τη συγκεκριμένη οδό.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ξεκινώντας από την 7η Ε.Ο. Όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο, στο οποίο υπάρχει ανάδοχος. Σημειώθηκε ένα πρόβλημα πριν από 1,5 χρόνο και αφορούσε στα δίκτυα, αλλά λύθηκε. Πρόσθεσε δε, ότι ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ενδιαφέρεται, ενώ εκτίμησε ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί.

Σχετικά με την παραλιακή διασύνδεση, ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι προφανώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση, αφού πρόκειται για έργο που είναι στη φάση της μελέτης.

Εκτίμησε, πάντως,  ότι τους πρώτους μήνες του 2025 η μελέτη θα είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στο Σώμα προς ψήφιση, κι αφού πάρει όλες τις εγκρίσεις, θα αναζητηθούν χρηματοδοτικοί πόροι.

Τέλος, για τη διασύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο, απάντησε ότι το Σώμα έχει πάρει απόφαση για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, όπως και να περνά από τη Βαλύρα.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος ζήτησε στη συνέχεια να ενημερωθεί για τις εργασίες στο Βιολογικό του Πεταλιδίου, με τον Γιώργο Αθανασόπουλο να απαντά ότι το έργο έχει υπογραφεί εδώ και ένα χρόνο, ενώ απλά γραφειοκρατικά θέματα το καθυστερούσαν. Όμως, πριν από μια εβδομάδα οι εργασίες ξεκίνησαν.

Ο Κώστας Θεοδωρακόπουλος ζήτησε να μάθει και αν θα κλείσει ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στη Λογγά, με το δήμαρχο να του απαντά ότι έχει διαβεβαίωση ότι θα λειτουργήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, «χρονικό διάστημα που πρέπει να παλέψουν όλοι», σχολίασε, «ώστε ο Σταθμός να παραμείνει», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτό θα επιτευχθεί.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη συζήτηση και ψήφιση 17 θεμάτων, ενώ έπειτα από διακοπή ξεκίνησε εκείνη της λογοδοσίας, για την οποία αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρξει αύριο στο «Θάρρος».
Π.Μπ.