Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Oι εργασίες στην οδό Μπούκας έβαλαν φωτιά…

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Oι εργασίες στην οδό Μπούκας έβαλαν φωτιά…

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με σημαντικότερα να είναι τα θέματα που αφορούσαν αποφάσεις της ΔΕΥΑΜ για να σταματήσει η αλόγιστη χρήση νερού.

Πριν, όμως, συζητηθούν αυτά τα θέματα υπήρξαν εντάσεις, αφού η μειοψηφία έθεσε το ζήτημα των εργασιών στην οδό Μπούκας. Κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, η πόλη έχει κλειστεί από τον έξω κόσμο και όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση, ειδικά μια τέτοια εποχή που τα καταστήματα ήλπιζαν να δουλέψουν.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι δε συμφωνεί με τα περί αποκλεισμού της πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι πρώτη φορά βλέπει μειοψηφία να διαμαρτύρεται που γίνονται έργα.

Όσο για τη χρονική στιγμή που εκτελούνται οι συγκεκριμένες εργασίες, εξήγησε ότι πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο, με τις ημερομηνίες να πιέζουν ασφυκτικά.

Κατά τον ίδιο, ο δρόμος δεν έχει κλείσει για τους πεζούς, με τον εργολάβο να είναι επιμελής, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι κανένας πολίτης δεν του έχει διαμαρτυρηθεί σχετικά. Μίλησε, δε, ακόμη για έναν εργοταξιακό οργασμό στη Μεσσήνη, αφού εκτελούνται παράλληλα μεγάλα έργα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έλαβε ξανά το λόγο και ανέφερε ότι δεν είναι ο Αύγουστος κατάλληλος για να γίνονται τέτοιες εργασίες στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, υποστήριξε επίσης ότι οι επαγγελματίες της οδού Μπούκας διαμαρτύρονται, σχολιάζοντας ότι δεν επιλέχθηκε η κατάλληλη στιγμή για το έργο.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε η κυρία Σοφία Γιάνναρη, που αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα, με τα μαγαζιά να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ εξέφρασε τη θλίψη της προς το πρόσωπο του δημάρχου που υπεραμύνθηκε της χρονικής στιγμής εκτέλεσης των εργασιών. Ζήτησε δε, να μάθει πότε θα τελειώσουν οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε στην κα Γιάνναρη ότι θα έπρεπε να θλίβεται που δε γνωρίζει για τα συγκεκριμένα έργα, κάτι που, όπως είπε, έχει υποχρέωση. Όπως ανέφερε, την Παρασκευή ο εργολάβος θα σταματήσει τις εργασίες και θα παραδώσει προσωρινά το δρόμο, ενώ θα υπάρξει ξανά κλείσιμο στις 26 Αυγούστου για να συνεχιστούν.

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να πραγματοποιηθεί το έργο, όπως και τα υποέργα. Όπως τόνισε, το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συνεργασία.

Για τις εργασίες στην Μπούκας, είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν ενήμερος ότι αυτές θα γίνονταν τον Ιούνιο, ενώ πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο, αφού εδώ και 15 μέρες δεν υπάρχει ροή στις επιχειρήσεις τους.

Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του ζητώντας υπομονή από τους εμπλεκόμενους, καθώς και διάθεση για συνεργασία, αφού έτσι βρίσκονται λύσεις.

Ακολούθησαν και άλλες ερωτήσεις μέχρι να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία θα αναπτύξουμε αύριο στο «Θάρρος».

Από τα δύο θέματα που αφορούσαν στη ΔΕΥΑΜ, το πρώτο είχε να κάνει με έγκριση τροποποίησης του κανονισμού της Επιχείρησης και συγκεκριμένα του άρθρου 3, ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα. Το άλλο θέμα αφορούσε επιβολή περιοριστικών μέτρων και προστίμων για αλόγιστη χρήση νερού, επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα και προβλέπει ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα αφαιρεθούν τα υδρόμετρα από τα κτήματα στην περιοχή της Μεσσήνης, προκειμένου να σταματήσει η άρδευσή τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ ανέφερε ότι, αν διαπιστωθούν παραβιάσεις, θα διακοπούν οι συνδέσεις και θα επιβληθούν τα πρόστιμα που έχουν αποφασιστεί.
Π.Μπ.