Δραματική μείωση των ποδοσφαιρικών σωματείων της Μεσσηνίας

Δραματική μείωση των ποδοσφαιρικών σωματείων της Μεσσηνίας

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Α΄ Τοπικής και Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Άγγελος Γεωργόπουλος ανέφερε ότι πριν 10 χρόνια υπήρχαν 80 ενεργά σωματεία στη Μεσσηνία, ενώ τώρα υπάρχουν 50.

Πρόκειται για δραματική μείωση και μεταξύ αυτών που δεν συμμετέχουν πλέον σε τοπικά πρωταθλήματα είναι ορισμένα που έχουν κατακτήσει τον τίτλο στην Α΄ Τοπική, είτε Κύπελλο Μεσσηνίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον ΑΟ Σπερχογείας και στον Ολυμπιακό Ανάληψης, που ο μεν πρώτος αν και δήλωσε συμμετοχή στη Β΄ Τοπική δεν θα λάβει τελικά  μέρος σε κανένα πρωτάθλημα, ο δε δεύτερος δεν δήλωσε συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα. Επίσης, ο κ. Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του μέτρου για υποχρεωτική  συμμετοχή 2 ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών σε όλο τον αγώνα, ενώ επισήμανε στους εκπροσώπους των σωματείων πως  πρέπει να είναι προσεκτικά στο θέμα της έκδοσης άδειας τέλεσης αγώνα, ενημερώνοντάς τους  ότι ο ΚΑΠ εφαρμόζεται και στις τοπικές κατηγορίες και όσον αφορά σε επεισόδια στους αγώνες, προβλέπονται πάντα υψηλά πρόστιμα!.

Από την πλευρά του ο έτερος αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη διαιτητών, ενώ σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ΄  Τοπικής, σημείωσε ότι η κλήρωση θα καθυστερήσει, καθώς κάποιες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ.