Είχαν έδρα την Αθήνα και έκαναν απάτες στην Πελοπόννησο

Είχαν έδρα την Αθήνα  και έκαναν απάτες στην Πελοπόννησο

Δύο άτομα συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών για απάτες που είχαν διαπράξει, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Επίσης, από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν αναρτήσεις για άτομο που κυκλοφορεί στην Καλαμάτα και παρουσιάζεται ως μάστορας για ασανσέρ και ήδη έχει αποσπάσει από κάποιους χρήματα.

Απάτες
Στην περίπτωση της Αργολίδας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Αττική μια 63χρονη αλλοδαπή και έναν 64χρονο ημεδαπό. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα, η οποία, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνάσματα, κατάφερνε να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας τηλεφωνούσαν στα θύματά τους προσποιούμενα είτε τους αστυνομικούς και ισχυριζόμενα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου, είτε τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, απαιτούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου τα συγγενικά τους πρόσωπα να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες ή για να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας τους αντίστοιχα. 

Μέσα σε οκτώ ημέρες
Επιπλέον, οι δράστες που είχαν το ρόλο της επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, προκειμένου να αποφύγουν την ενημέρωση των οικείων ή των Διωκτικών Αρχών από τους παθόντες, τους μιλούσαν συνεχώς ώστε η γραμμή επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτή, ενημερώνοντας παράλληλα την 63χρονη και τον 64χρονο, που είχαν το ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, για τον τρόπο παραλαβής τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 10 Ιουλίου οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Ηλείας και Λάρισας, είχαν διαπράξει τρεις περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 53.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, 11 φυσίγγια, 4 κινητά τηλέφωνα, ένα όχημα, είδη ένδυσης, τα οποία φορούσαν κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, και 2.450 ευρώ, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Β.Β.