Έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και συνολικά ελέγχθηκαν 108 άτομα, εκ των οποίων 17 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα. Σε μία περίπτωση συνελήφθη 46χρονος Ρομά που κατείχε όπλο και κοκαΐνη.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών έλεγξε στην περιοχή της Καλαμάτας Ρομά σε καταυλισμούς στην Αγία Τριάδα, στο Ασπρόχωμα, στα Ακοβίτικα και στη Μικρομάνη.

Ναρκωτικά και όπλο
Παρόμοια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και στην Αρκαδία, ενώ στη Μεσσηνία τους ελέγχους έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Μεσσηνία ελέγχθηκαν 108 άτομα, προσήχθησαν 21 άτομα, βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 17 άτομα.

Σε καταυλισμό της Μεσσήνης συνελήφθη ένας 46χρονος, καθώς σε έλεγχο που έγινε στο χώρο που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 4 γραμμαρίων, 91 ναρκωτικά δισκία, μια νάιλον συσκευασία περιέχουσα υπολείμματα ναρκωτικών δισκίων, ένα κυνηγετικό όπλο και 45 φυσίγγια.

Συλλήψεις
Επίσης, από τους ελέγχους σε όλους τους καταυλισμούς σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, εκτός από τον 46χρονο, συνελήφθησαν:

-Έξι Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερις Ρομά για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού

-Τρεις Ρομά για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δύο Ρομά για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

-Ένας Ρομά για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη