Ένα… pass για το δρόμο στο Αρτίκι

Ένα… pass για το δρόμο στο Αρτίκι

Αγανακτισμένος με την κατάσταση του δρόμου στο χωριό Αρτίκι του Δήμου Τριφυλίας είναι κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε μαζί μας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια.

Η κατάσταση του δρόμου, όπως περιγράφει, αλλά και από τις φωτογραφίες που έστειλε, είναι απαράδεκτη: γεμάτος λακκούβες, με σπασμένη άσφαλτο, επικίνδυνες στροφές, χαντάκια με μεγάλη υψομετρική διαφορά και τα αυτοκίνητα να περνούν «τσίμα τσίμα».

Η άσφαλτος, υπογράμμισε, είναι από τότε που φτιάχτηκε ο δρόμος και όλοι «τάζουν λόγια, ζητώντας κάθε φορά ψήφους». «Είμαστε στο 2024 και ακόμα δεν αλλάζει τίποτα. Με τόσους τόνους λάδι που παράγει κάθε χρόνο το χωριό και έχει ένα δρόμο μόνο για γαϊδούρια. Πόσο δύσκολο είναι να τον φτιάξουν; Παντελής απαξίωση σε αυτούς που ζουν στο χωριό και στους επισκέπτες του. Στον Καναδά βάζουν 3D φωτογραφίες με λακκούβες στους δρόμους, ώστε τα οχήματα να μειώνουν ταχύτητα. Εμείς είμαστε… πιο μπροστά από τον Καναδά. Στο Αρτίκι αυτό το έχουμε με ζωντανή εικόνα. Ή… μήπως πρέπει να βγει pass – τρακτέρ για τα χωριά όπως το Αρτίκι που έχουν σοβαρό πρόβλημα με το δρόμο, ώστε να επισκευάζουν το όχημά τους όσοι περνούν από τέτοιους δρόμους και το σπάνε; Απλώς είμαστε για γέλια και για κλάματα», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο αναγνώστης μας.
Β.Β.