Επίσκεψη και ξενάγηση ομογενών φοιτητών στην Τριφυλία

Επίσκεψη και ξενάγηση ομογενών φοιτητών στην Τριφυλία

Τριάντα τέσσερις ομογενείς φοιτητές και έξι συνοδοί του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους επισκέφθηκαν τη Δευτέρα και ξεναγήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους ταυτότητας και συνείδησης.

Οι μαθητές του Θερινού Σχολείου απόλαυσαν τη θάλασσα στο Σανί, ξεναγήθηκαν στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στην Αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος”. Τους προσφέρθηκε λιτό κέρασμα, ενώ έγινε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων και διδασκαλία ελληνικών χορών από τους χορευτές του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Οι φοιτητές, πραγματικά, απόλαυσαν τη φιλοξενία και περιμένουν τους εκπροσώπους του Δήμου στην επίσημη τελετή λήξης του 16ου Θερινού Σχολείου στην Καλαμάτα στις 3 Αυγούστου, για να ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου.